Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od truljenja

FOTO Katastrofa u Vrgorcu: Poplavljeni nasadi jagoda, voda ušla i u plastenike

Pogled iz zraka na poplavljena polja vrgoračkih jagoda
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/10
17.05.2023.
u 13:10

Voda je poplavila sva tri vrgoračka polja, potpuno je poplavila nasade jagoda na otvorenom i ušla u plastenike tako da u nekoliko idućih dana ne postoji mogućnost berbe

Nakon velikih i obilnih kiša na vrgoračkom području došlo je do poplave polja jagoda na otvorenom, a voda je ušla i u plastenike, zbog čega je na koliko dana obustavljena berba.

Rijeka Matica se izlila iz korita nakon što je na vrgoračkom području dnevno padalo više od 200 litara kiše po četvornom metru, što je potpuno neuobičajno u svibnju, mjesecu kada na području Vrgorca gotovo nikada ne pada kiša.

VEZANI ČLANCI

 

Voda je poplavila sva tri vrgoračka polja, potpuno je poplavila nasade jagoda na otvorenom i ušla u plastenike tako da u nekoliko idućih dana ne postoji mogućnost berbe. Za nekoliko dana voda će se povući, ali postoji mogućnost truljenja jagoda pa će ih trebati tretirati zaštitnim preparatima čime se smanjuje kvaliteta proizvoda, rekli su poljoprivrednici iz polja Jezero kojima je voda ušla i u vinograde. Najviše su stradali vinogradi na području oko Vinskog mosta gdje voda još nije prešla most, dok je most u Miošićima već poplavljen i preko njega nema prometa.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar 365dias
365dias
13:25 17.05.2023.

sada barem na tržišti neće biti onih suludih cijena 60 kn za kilu jagoda... "jer su vrgoračke"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije