Prilika za posao

Pomoću Kluba mladih poduzetnika do vlastite tvrtke, obrta ili zadruge

posao
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
19.11.2012.
u 11:19

S polaznicima se radi na konkretnim poslovnim idejama, a doznat će i sve o financijama, kao i pravnoj regulativi za pokretanje biznisa

Ako ste stekli formalno obrazovanje, a ne možete se zaposliti, osmislite vlastiti posao. U tome će vam pomoći Klub mladih poduzetnika, projekt kojeg provodi Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih Carpe diem.

Njegovu vrijednost prepoznalo je i Ministarstvo socijalne politike i mladih, koje ga financira sa 79.850 kuna.

 Konkretni primjeri

 – Cilj je osposobiti mlade za poduzetništvo i samozapošljavanje kroz stjecanje vještina, znanja i informiranja – objašnjava Aleksandra Podrebarac, predsjednica Carpe diema. Projekt će trajati do 30. lipnja 2013. i čini ga pet aktivnosti.

 – Mladima bismo približili poduzetništvo kao oblik samozapošljavanja da bi mogli utvrditi koje osobine poduzetnik mora imati ili razviti. Važno je i da se kod polaznika utvrde slabe i jake strane bavljenja poduzetništvom – kaže Podrebarac i dodaje da će se na radionici ispitivati konkretne poslovne ideje polaznika.

Seminarom o društvenom poduzetništvu približit će se pojam neprofitnih poduzeća, što je u Europi poznato već dva stoljeća. Radionica o upravljanju projektnim ciklusom namijenjena je visokoobrazovanim i nezaposlenim osobama. Tečaj uključuje teorijski dio s radom na konkretnim projektnim idejama.

 Vlastite sposobnosti

 – Mladi često nakon školovanja nemaju jasnu sliku o svom položaju na tržištu rada, mogućnostima i ograničenjima, što uzrokuje smanjenu aktivnost u traženju posla i razvoju vlastite karijere. Cilj programa razvijanja vještina upravljanja karijerom jest smanjiti razdoblje traženja zaposlenja, povećati svijest studenata završnih godina studija o vlastitim sposobnostima, vještinama i ograničenjima, razvijati odgovornost za vlastiti profesionalni razvoj i budućnost... – otkriva Podrebarac.

Jedna od aktivnosti je i sam Klub mladih poduzetnika. To je mjesto gdje se može informirati kako osnovati tvrtku, obrt ili zadrugu, koji su financijski uvjeti i pravna regulativa.

 – Predviđen je mentorski i individualni rad sa članovima Kluba na razradi poslovnih ideja i izradi poslovnih planova – najavljuje Podrebarac. Projekt se u Centru za mlade u Grabriku već provodi, ali se i dalje možete uključiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije