Razbijeni izlozi

Poplava u Genovi: Voda raznosila aute, poginuo muškarac

Poplava u Genovi
Foto: Twitter/ YouTube
1/5
10.10.2014.
u 13:31

Policija je uhitila četiri osobe koje su krale u dva razrušena dućana

Uzbuna zbog mogućih novih poplava u Genovi i dalje traje, nakon što je u noći od četvrtka na petak bujica blata odnijela jedan život i nanijela goleme štete. Nakon strašnog proloma oblaka iz svojih korita izašle su rijeke Bisagno, Rio Feregiano i Sturla i bujica je odnosila automobile, izazvala prekid struje, uništila trgovine i usmrtila 57-godišnjeg bolničara Antonija Campanellija, čije je tijelo nađeno u Ulici Canevari na ulasku u tunel koji povezuje četvrt Marassi (gdje se nalazi i nogometni stadion) sa sajamskim prostorom.

Gradonačelnik Genove, Marco Doria, izjavio je danas kako nitko nije obavijestio gradsku upravu o mogućem nevremenu. A njegov zamjenik, Stefano Bernini kaže kako nisu mogli predvidjeti nevrijeme, pa tako ni pozvati na uzbunu, jer matematički modeli civilne zaštite i regionalne agencije za zaštitu okolice (Arpal) nisu tako što omogućili. Polemike i katastrofe ponovno su zahvatile Genovu, te se govori o šteti od više milijuna eura.

Policija je uhitila četiri osobe koje su krale u dva razrušena dućana. Protiv njih je tužiteljica Gabriella Dotto podigla optužnicu za šakalsko ponašanje i bit će im suđeno po hitnom postupku. U Genovi je u poplavama 2011. godine poginulo šest osoba od kojih dvoje djece, a 1970. godine poginule su 44 osobe.

>> Tragedija u Italiji - dvije žene i jedno dijete odnijela bujica

>> Rim pod vodom nakon nevremena, turisti masovno odlaze

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Django
Django
14:06 10.10.2014.

Baš me zanima, da se to dogodilo u Splitu ili u Zagrebu, koliko bismo trebali čekati da počne galama, čije bi se ostavke tražile!?

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
15:43 10.10.2014.

Da li su i za to krive Hrvatske vode, Vlada, komunisti, samo čekam da počnu komentari kao u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije