Diplomacija

Predsjednik kineskog parlamenta dolazi u Hrvatsku

boris šprem
Patrik Macek/PIXSELL
13.05.2012.
u 21:05

Visoki dužnosnik KP Kine Wu Bangguo posjetit će Hrvatsku do kraja ovog mjeseca, a domaćin će mu biti predsjednik Sabora Boris Šprem.

Predsjednik Stalnog odbora Nacionalnog narodnog kongresa i visoki dužnosnik KP Kine Wu Bangguo posjetit će Hrvatsku do kraja ovog mjeseca, a domaćin će mu biti predsjednik Sabora Boris Šprem.

Posjet predsjednika kineskog parlamenta dolazi neposredno nakon današnjeg obilježavanja 20. godišnjice uspostava diplomatskih veza Zagreba i Pekinga. Kako javljaju kineski mediji, predsjednici Ivo Josipović i Hu Jintao te Bagguo i Boris Šprem i premijer Milanović izmjenili su poruke u kojima izražavaju zadovoljstvo odnosima, ali i naglašavaju kako ima mogućnosti za bolju suradnju.

Podsjetimo, Kinezi su, između ostalog, zainteresirani za ulaganja u nizinsku prugu Rijeka - Botovo, te u Luku Rijeka.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar razocarani
razocarani
21:55 13.05.2012.

velika skladista Kineske robe u Hrvatskoj su dobrodosla........sto mi nebi bili Kineska logistika za Europu ali molim uvijetovati to jos gradnjom Auto tvornice ......!!!!!!!!

OB
-obrisani-
22:08 13.05.2012.

Kako bi reko dodig, u BL ima više kineza nego u cijeloj rs etnički očišćenih Hrvata

TI
tirkizna
14:22 14.05.2012.

Sramota i užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije