ZONA BREZJE

Predstavljen projekt 'varaždinskog Pentagona': Gradit će se prvi Regionalni centar civilne zaštite u Hrvatskoj

Jastrebarsko: Pokazna vježba civilne zaštite "Jastrebarsko 2020"
Emica Elvedji/PIXSELL
16.12.2021.
u 12:59

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković ističe da je u proračunu predviđen za otkup zemljišta.

U Varaždinskoj županiji gradit će se prvi Regionalni centar civilne zaštite u Hrvatskoj, koji je varaždinski župan Anđelko Stričak nazvao "varaždinskim Pentagonom sigurnosti, zaštite i spašavanja". Centar će se graditi u zoni Brezje, na zemljištu u vlasništu rada Varaždina i Općine Gornji Kneginec. Na toj bi lokaciji osim policijskih postaja i službi bila smještena i civilna zaštita, vatrogasci, Crveni križ i Hrvatska gorska služba spašavanja, a dio bi, otkrio je Stričak, bio namijenjen i za Hitnu medicinsku pomoć.

- Na ovaj način sigurnost građana dižemo na jednu zaista zavidnu razinu. Trebat će vremena i strpljenja da sve to realiziramo, jer od ideje preko idejnog rješenja, građevinske dozvole, zatvaranje financijske konstrukcije, raspisivanja natječaja i izgradnje, pa do davanja objekta na korištenje svim sastavnicama zaštite i spašavanja je podulji put – rekao je Stričak nakon sastanka s ravnateljem Ravnateljstva civilne zaštite Damirom Trutom koji je rekao da će Centar pokrivati četiri ili pet županija. - Cilj je na jednom prostoru objediniti sve žurne službe, informacije i potrebnu logistiku – dodao je Trut.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković ističe da je u proračunu predviđen za otkup zemljišta.

- Mislimo da je ovo dobar put i da samim tim pokazujemo da je Varaždinska županija i Grad Varaždin stvarni centar sjevera. Isto tako mislim da druge županije neće biti zakinute i da će imati vrhunsku uslugu kroz ovaj Centar – smatra Marković. Općina Gornji Kneginec će, najavio je načelnik Goran Kaniški, MUP-u ustupiti oko 60.000 četvornih metara zemljišta. Predviđeno je da se diljem Hrvatske sagradi pet takvih Regionalnih centara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije