Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam s mjerom

Prekomjerni turizam kuca na vrata: Turistički potencijal od 1,9 milijuna gostiju dnevno

19.06.2024.
u 21:59

Turističkih kreveta dvostruko je više nego prije četrdesetak godina, samo u kolovozu izreda se pet milijuna turista i overturizam kuca na vrata. Dobra je vijest da turističke vlasti fokus s brojenja gostiju prebacuju na očuvanje resursa i život lokalnih ljudi

Komentara 2

IL
ilijacelic
23:23 19.06.2024.

Ja sam prošli tjedan nekoliko dana putovao Jadranom od Rtine do Stona.Mogu vam reći da su cijene paprene,preskupo nije normalno.Ja imam dosta novac mada sam u mirovini ali ne želim da me plaćkaju.Konobari ne ljubazni ,loša kvaliteta neidem više u restorane.zanima me kakva će biti sezona .Vi što pišete da su cijene povoljne nemate pojma.Ja 55god.redovito ljetujem na Jadranu,ova godina je preskupa.

Avatar Tombstone
Tombstone
03:33 20.06.2024.

Turizam je zabludio, kao I nogometna repka. Ocekujemo svjetska prvenstva, a ne cijenimo sto nas je na tu poziciju dovelo. Turizam je buknuo s Nijemcima, Talijanima, Austrijancima itd koji su uzivali u kampovima, obali I moru, te kupovali kruh, mlikeko,, namirnice za taj dan u lokalnim samoposlugama, rostiljali za rucak I na vecer odlazili u lokalne konobe, restorane na domacu hranu I vinogratska, tr poslije toga kafice. Danas toga vise nema, mjesto u kampu kosta te kao soba u hotelu A kategorije tada, vecera u tzv "Michelin" restoranima kao u Monaku, lokalnih konoba vise I nema. Radnici u restoranima su iz bosne ili srbije, bahati su I mrzovoljni. Mi vise nismo destinacija za srednju klasu, postali smo netko tko zeli naplatiti nista. Imat cemo pune "resorte", ali lokalno stanovnistvo I male djelatnosti od toga nece imati nista. Jedino sto ce imati je da vise ne smiju ici na plaze na kojima su odrasli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije