Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kršenje propisa

'Prevale i 600 km bez dnevnica, a po Inspektoratu sve je u redu'

inspektorat
Facebook
10.09.2012.
u 18:10

Vlada je na Facebook-profilu obavijestila da je Državni inspektorat omogućio prijavu povreda propisa putem internetskih stranica

"Često nas na Facebooku pitate kako prijaviti kršenje propisa i rad na crno. Znate li da je Državni inspektorat omogućio prijavu povreda propisa putem internetskih stranica? Zajedno možemo učiniti Hrvatsku uređenijom zemljom", poruka je koju je danas objavila Vlada na svome profilu na Facebooku.

U samo sat vremena od objave poruka je prikupila preko stotinu lajkova i gotovo 200 komentara.

Većina je komentara bila negativna, a korisnici su izražavali negodovanje radom Državnog inspektorata.

− Prijavila sam prije godinu dana inspektoru rada grubo kršenje Zakona o radu u jednoj zagrebačkoj firmi, gdje zaposleni nemaju plaćene prekovremene sate ni dnevnice za terenski posao, a u jednom su danu prisiljeni prevaliti i po 600 km jer poslodavac štedi na plaćanju smještaja, pa se događa da zaposlenici te firme započnu s radom u 4.30 ujutro, a vraćaju se oko ponoći toliko premoreni zbog teškog fizičkog posla, da zaspu za volanom službenog vozila. Time ugrožavaju svoj i tuđe živote na autocestama. Epilog priče? Iz inspektorata sam dobila odgovor da je provedeno ispitivanje u navedenom poduzeću i nije utvrđena nijedna nepravilnost. Eto, toliko o prijavljivanju i radu vaših inspektora − napisala je Suzana Kračun, dok je komentar Josipa Zmaića prikupio najviše lajkova:

‎− Oprostite, gdje se može prijaviti kada država vara građane?

− Poštovana Vlado, kako da ne radim na crno kad moram sjediti na burzi 90 dana nakon magisterija? Od čega da preživim? Prijavite me, nije me briga ionako − požalila se korisnica potpisana kao Hodajuća Nevolja.

Komentara 21

AN
ankicascreiber
18:55 10.09.2012.

Cacic je instalirao budaletinu iz HNSa, koji je muljao na saborskoj mirovini na celo HEPa. Evo prijavila sam i sto sada, gdje je sada Hrvatsko sramosude, kada treba djelovati.

AN
ankicascreiber
18:58 10.09.2012.

Ivo Sanader, zivi u vili od par miliona jureka koju je kupio cash od novca koji je ustedio radeci kao strucnjak za njemacku poeziju. Sramosude sto se dogada tu.

NE
neverane
18:35 10.09.2012.

Evo,prijavljujem građanina Ivu Josipovića što je preko zloupotrebe ZAMP-a, sebi i svojoj familiji, priskrbio nezaslužene milijune kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije