PUKI NACIONALE

Prije ubojstva zvao je Mesića i rekao mu: Stipe, mene će ubiti!

'unu  zagreb 10.04.2008 ...ilica 107...pucanje na ivo pukanic , pokusaj atentata...  Foto:Antonio Bronic'
Foto: 'Antonio Bronic'
1/3
12.11.2010.
u 20:44

U knjizi autora Dražena Stjepandića u izdanju V.B.Z.-a opisani su Pukanićevi privatni i poslovni odnosi te njegova ambicija da uvijek bude prvi i jedini

"Sa Stipom se nakon dulje vremena jučer ponovno čuo, dugo su telefonski razgovarali i rekao mu je: "Stipe, mene će ubiti!" i kao čovjek koji nije vjerovao nikome bio je zadovoljan što se razgovori s predsjednikom snimaju. Možda jednog dana opet dođe vrijeme stenograma s Pantovčaka..."

Zadnji razgovor
Ulomak je to iz knjige "Puki Nacionale" autora Dražena Stjepandića, koja bi se u izdanju V.B.Z.-a uskoro trebala pojaviti u prodaji. Spomenuti razgovor s Mesićem Pukanić je vodio dan prije svog ubojstva, a o tome te mnogo čemu do sada nepoznatom iz Pukanićeva privatna i poslovna života Stjepandić je pisao na 270 stranica knjige. U 28 poglavlja Stjepandić, i sam novinar koji je u svojoj karijeri radio i surađivao s Ivom Pukanićem, prikazao je jednu od najkompleksnijih te zasigurno najkontroverznijih osoba u hrvatskom novinarstvu u proteklih 20-ak godina. Tijekom rada na knjizi Stjepandić je razgovarao s mnogim osobama iz Pukanićeva privatnog i poslovnog života te s društvene scene, a svaki sugovornik pokušao je demistificirati lik i djelo Ive Pukanića. Uostalom, sam autor konstatirao je da je "Pukanićev slučaj pokazao koliko i novinari mogu postati poznati i javnosti zanimljivi, zanimljiviji od mnogih koji bi po svojoj vokaciji trebali biti zvijezde."

Među 28 Stjepandićevih sugovornika našli su se Jasna Babić, nekadašnja novinarka Nacionala, bankar Neven Barač, Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik, Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik Dinama, Ninoslav Pavić, novinski izdavač, Jasenko Houra, frontmen Prljavog kazališta i Pukanićev kum, Mirjana Jusup Pukanić, Pukanićeva bivša supruga, Anka i Nevenka Pukanić, Pukanićeve sestre....

Svi oni govorili su o Pukaniću iz svoje perspektive, a Pukanić je u Stjepandićevoj knjizi opisan kao ambiciozan mangup i bonvivan koji je znao biti u dugogodišnjim ljubavnim vezama s više žena istodobno. Stjepandić donosi i neke do sada nepoznate detalje o načinu na koji je Pukanić stekao svoje bogatstvo te postao jedan od vodećih medijskih tajkuna u Hrvatskoj.

Kontakti s raznim ljudima
U knjizi je prikazana i Pukanićeva katkad i bolesna ambicija, njegova megalomanska potreba da svugdje bude prvi i jedini. Prikazani su i njegovi kontakti s ljudima svih fela – počevši od političara, bankara, sportaša, poduzetnika, pa do ljudi o kojima se uglavnom čita u novinskim crnim kronikama. Neke od tih osoba bile su mu prijatelji, poput Stjepana Mesića i Hrvoja Petrača, dok su drugi bili tek usputna stuba do dobivanja informacija.

Komentara 41

OB
-obrisani-
22:28 12.11.2010.

Još bu na kraju ispalo da je mala Sara Mesiću onih dvije milje kuna posudila..

Avatar jovanhovan
jovanhovan
00:18 13.11.2010.

Tko se drzne spomenuti ime svevišnjeg mesića gorjet će u vatri pakla komu nizma.

MA
mamba64
21:56 12.11.2010.

Pokojni Pukanić tražio od Mesića pomoć. Mesić šurovao sa svim bandama u bivšoj jugi.Odakle Mesiću dva milijona eura nego od bande ka što je i sam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije