spremni za godišnji odmor

Prirodna putna ljekarna za najčešće tegobe vašeg ljubimca

Foto: Pixabay
1/5
20.07.2024.
u 10:35

Pripravci od ljekovitog bilja i eteričnih ulja na prirodan način njeguju, preveniraju i održavaju zdravlje pasa. Jednostavno se primjenjuju, a psi ih odlično prihvaćaju

Fitoaromaterapija je dio komplementarne veterinarske medicine te podrazumijeva primjenu ljekovitog bilja i eteričnih ulja u cilju njege, prevencije i održavanja zdravlja životinja. Ima izuzetno široku primjenu kod pasa, kako u prevenciji tako i u tretiranju raznih tegoba. Kao doktorica veterinarske medicine i holistički fitoaromaterapeut s više od 15 godina iskustva u primjeni fitoaromaterapije kod pasa pouzdano tvrdim da su ljekovite biljke i eterična ulja savršen put prirodnog iscjeljenja pasa, kojim oni suštinski teže te s njima čine savršenu sinergiju.

Ljeto je vrijeme odmora i odlazaka na putovanja, a ako ste među onima koji će dio ljeta provesti uživajući na odmoru sa svojim četveronožnim članom obitelji, preporučujem da na put ne krećete bez Aromadog putne ljekarne s fitoaromaterapijskim pripravcima koji će na prirodan način, bez štetnih učinaka na zdravlje, riješiti najčešće tegobe vašeg ljubimca na putovanjima. Pripravci se jednostavno primjenjuju, psi ih odlično prihvaćaju i što je najvažnije, daju odlične rezultate. Praktično je što putnu ljekarnu svaki vlasnik psa može kreirati prema individualnim potrebama svog ljubimca.

Mnogi psi pate od ''bolesti vožnje'' koja se manifestira mučninom i povraćanjem tijekom vožnje. Pripravak protiv bolesti vožnje u kratkom vremenu smanjuje mučninu i sprečava povraćanje. Često psi osjećaju nelagodu i strah od vožnje, koji se manifestiraju pojačanim dahtanjem, uznemirenošću i drhtavicom. Jednako tako mnogi psi se plaše glasnih zvukova, buke i grmljavine. Za sve navedeno tu je pripravak Relax dog, koji pomno odabranim eteričnim uljima djeluje izuzetno smirujuće i opuštajuće.

Tijekom ljeta svima dobro poznate male napasti komarci i papatači osim prolazne lokalne reakcije na koži na pse mogu prenijeti nekoliko opasnih bolesti, lišmanijozu (zoonoza) i dirofilariozu poznatu kao ''bolest srčanog crva'''. Nikako ne smijemo zaboraviti pse zaštititi i od krpelja i buha koji su i tijekom ljeta itekako aktivni. Aromadog Sprej protiv komaraca i papatača te Sprej protiv krpelja i buha svojim snažnim repelentnim djelovanjem i jedinstvenim prirodnim sastavom izuzetno učinkovito štite ne samo vašeg psa nego i cijelu obitelj. Ovi preparati namijenjeni su i za primjenu kod ljudi te djece iznad dvije godine života.

Hodanje pasa po vrućem betonu, stijenama ili kamenju, osim boli, često može uzrokovati upalu i crvenilo, izrazitu suhoću te na kraju i moguće pucanje i stvaranje ragada na mekušima capa. Kako biste to spriječili, možete primijeniti Melem za šapice koji, osim što sinergijom svojih sastavnica njeguje mekuši, djeluje i protuupalno i regenerirajuće.

Kako biste na efikasan način mogli sanirati bilo kakvu ozljedu na koži, primjerice porezotine, ogrebotine, krvarenja i slično, preporučujem Sprej za rane koji ima protuupalno, antiseptičko i regenerirajuće djelovanje. Probavne tegobe kod pasa kao što su povraćanje, proljevi i grčevi vrlo su česti na putovanjima. Pripravak gastro-balans učinkovita je prva pomoć jer sinergijom svojih sastavnica djeluje blagotvorno na cijeli probavni sustav. Na ljetovanjima češća je i mogućnost ozljeda lokomotornog sustava (uganuća, iščašenja, istegnuća) koja primarno prati upalni proces i bolnost. Pripravak Pain relief ima snažno protuupalno i analgetičko djelovanje. No ako se bolnost ne smanji unutar 24 sata, obavezno posjetite veterinara.

Za zdravu i njegovanu kožu i dlaku pasa tijekom ljeta tu je kruti šampon. U praktičnom je malom pakiranju, divnog mirisa, a s njime psa možete kupati češće jer ima vrlo blagotvorno djelovanje na kožu i dlaku psa.

Dodatni savjet možete potražiti na aromadogvet@gmail.com, a možete ih pronaći i na Aromadog Facebook-stranici ili Instagramu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije