Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKRIVENI KULINARSKI BISERI

Proglašena najbolja odredišta u Europi za gurmane: Na popisu i hrvatski grad, nalazi se visoko na listi

Opatija: Panorame mjesta na opatijskoj rivijeri
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
02.07.2024.
u 20:08

Na vrhu liste nalazi se glavni grad Malte, Valletta, koji nudi izvanrednu mješavinu malteške kuhinje sa snažnim mediteranskim i sicilijanskim utjecajima.

Europa je pravi raj za gurmane, s mnoštvom skrivenih dragulja koji nude autentična regionalna jela i izvrsne restorane na svakom koraku. Iako su mnoge gastronomske destinacije već svjetski poznate, novo istraživanje otkriva vrhunske, dosad manje poznate destinacije za one koji traže najbolje kulinarske užitke na kontinentu.

Italki, online servis za učenje jezika, analizirao je brojne restorane, lokacije s četiri i više zvjezdica, restorane s Michelinovom zvjezdicom te vegetarijanske restorane kako bi identificirao vrhunske destinacije za istinske gurmane. Na vrhu liste nalazi se glavni grad Malte, Valletta, koji nudi izvanrednu mješavinu malteške kuhinje sa snažnim mediteranskim i sicilijanskim utjecajima. Nacionalno jelo, stuffat tal-fenek, zec kuhan u umaku od rajčice i vina s biljem, jedno je od omiljenih jela u tom gradu.

Drugo mjesto na listi, kako piše britanski Express, zauzima portugalska Sintra, koja je zbog svog romantičarskog krajolika upisana na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine. Mnoge palače i imanja u Sintri, poput Nacionalne palače Pena, imaju kafiće ili restorane s prekrasnim pogledima, što omogućava posjetiteljima da uživaju u gastronomskim delicijama uz panoramski pogled.

Na popisu se također nalazi i hrvatska Opatija, poznata kao "Biser Jadrana", koja je oblikovana svojim austro-ugarskim naslijeđem, navode Britanci. Ovdje se svježi mediteranski okusi savršeno isprepliću s lokalnim istarskim specijalitetima. Prošlost Opatije kao austrijsko-ugarskog ljetovališta vidljiva je u elegantnim restoranima koji nude rafinirane jelovnike s dodatkom srednjoeuropskog štiha, kao što su šnicle, gulaši i kremasti kolači, kako navodi britanski Express.

VEZANI ČLANCI:

Nadalje na popisu su nizozemski Delft, crnogorski Kotor i belgijski Bruges. Na sedmom mjestu je britanski Bath, a na osmom španjolska Ronda. Deveto mjesto zauzima još jedan španjolski grad, San Sebastian, dok top 10 zatvara talijanska Matera.

FOTO Oštećeni krovovi, razbijeni automobili: Snimke iz zraka otkrivaju razmjere katastrofe u Bošnjacima

Opatija: Panorame mjesta na opatijskoj rivijeri
1/21
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije