najpoznatija hrvatska zviždačica

Puljak izgubio na službeničkom sudu, Maju Đerek mora vratiti na posao

Split: Pravnica i bivša zaposlenica Državnih nekretnina Maja Đerek
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
13.06.2024.
u 09:42

Postane li odluka pravomoćna, najpoznatija hrvatska zviždačica nema se kamo vratiti jer je Grad Split ukinuo njezino radno mjesto

Maju Đerek, nekadašnju pročelnicu za upravljanje gradskom imovinom, službenički sud u Splitu vraća na posao u Grad Split. Naime, nepravomoćnom sudskom presudom donesena je odluka po kojoj je zbog povrede službeničke dužnosti Maja Đerek kažnjena s po 20 posto od plaće na rok od šest mjeseci, a ne udaljavanjem iz službe, što je tražio Ivica Puljak, splitski gradonačelnik koji je podnio tužbu.

Postane li ova presuda pravomoćna, nije jasno kamo će se Maja Đerek vratiti jer je u međuvremenu, preustrojem, Grad Split ukinuo radno mjesto pročelnice za gradsku imovinu, na kojem je ona bila. Maja Đerek javnosti će se obratiti na konferenciji za novinare koju je sazvala za četvrtak. Na naš upit da nam komentira ukidanje radnog mjesta na kojem je radila, rekla je: "HDZ i Ivica Puljak skovali su plan da me ne vrate na posao." Dodala je kako im je sud u tome ipak pomogao jer im je dao dovoljno vremena da se pripreme. Naime, sudski postupak je trajao 10 mjeseci.

Gradonačelnik Ivica Puljak udaljio ju je iz službe i tužio Službeničkom sudu zbog teže povrede radne dužnosti. Tvrdio je kako je prekoračila ovlasti, da je odbila izvršiti radnu zadaću, otkrila podatke s određenim stupnjem tajnosti te da je nedoličnim ponašanjem naštetila ugledu službe. Sud je većinu njegovih tužbi odbio kao neosnovane, ali ju je ipak kaznio cijeneći da je nedoličnim ponašanjem naštetila ugledu službe jer je medijima otkrila identitet korisnika gradskog socijalnog stana.

Pokušali smo dobiti izjavu gradonačelnika Ivice Puljka ili očitovanje iz Grada Splita što će Maja Đerek raditi bude li se vratila u Banovinu, ali nismo uspjeli. Obje strane imaju rok od 15 dana za žalbu na sudsku odluku.

VEZANI ČLANCI:

Sukob između najpoznatije hrvatske zviždačice koju je osobno u Grad Split doveo Ivica Puljak kako bi uvela red u korištenje gradskih prostora mjesecima je tinjao, a kulminirao je kada je Maja Đerek najavila da će Grad Split ukinuti kategoriju tzv. kadrovskih stanova, odnosno stanova za zaslužne građane Splita, iz kojih je najavila iseljavanje sadašnjih korisnika i useljavanje građana teškog materijalnog stanja s liste prvenstva. To bi značilo da se iz stana treba iseliti i glumac HNK Split Nikola Ivošević, otac zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića. Maja Đerek prije toga već se zamjerila braniteljima, Matici hrvatskoj i brojnim dosadašnjim korisnicima gradskih stanova i prostora, a Puljak ju je suspendirao nakon najave ukidanja kadrovskih stanova. Tvrdi da nije razlog Ivoševićev otac, već što je sebi dala slobodu da kreira politiku.

Đerek Puljka uspoređuje s HDZ-om jer se ni u Državnim nekretninama, nakon što ju je sud vratio na posao, nije imala kamo vratiti. Jučer je izjavila kako joj je otkaz namješten jer su usprotivila milijunskim financijskim malverzacijama povezanima s gradskom imovinom. 

FOTO Pogledajte slike iz zraka iz Batine: Sve je pod vodom, a vrhunac vodenog vala Dunava tek se očekuje

Split: Pravnica i bivša zaposlenica Državnih nekretnina Maja Đerek
1/26
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije