NAJAVIO ANTIKORUPCIJSKE MJERE

Puljak o uhićenjima u Gradskoj upravi: Svu dokumentaciju ćemo dati Uskoku

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
20.07.2021.
u 16:22

- Hoće li biti suspendirani ovisi o tome u kojem su stupnju istrage. To nam Uskok mora službeno naznačiti - rekao je

Grad Split će u okviru svojih nadležnosti u potpunosti surađivati s policijom i Uskokom te ćemo svu dokumentaciju bez iznimke staviti na raspolaganje istražiteljima. - poručio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak na izvanrednoj konferenciji za medije održanoj povodom uhićenja u Gradskoj upravi.

- Želimo vratiti vratiti povjerenje građana i zato ćemo u narednom razdoblju implementirati antikorupcijske mjere koje će onemogućiti ili znatno otežati bilo kakve malverzacije ili nezakonita postupanja - najavio je.

- Nisu bili u mom uredu, nego samo u uredu te službe - kazao je odgovarajući na pitanje je li izuzeta i dokumentacija iz Ureda gradonačelnika vezana uz prethodne gradonačelnike.

>> VIDEO Detalji velike akcije PNUSKOK-a u Splitu: Na meti istražitelja hotel na Žnjanu i zgrada na Mejama

- Oni su jutros došli i samo me obavijestili da će vršiti izvide. Mi smo ispoštovali zakonske odredbe koje im omogućuju to. Uvijek ste iznenađeni kada dođe Uskok u neku instituciju. To jest neugodna stvar, ali ako postoje ikakve indicije da se nešto događalo ja uvijek pozivam da se sve ispita i mi ćemo biti na raspolaganju - kazao je Puljak.

Odgovarajući na novinarska pitanja, kazao je i da su "uočili neke kosture iz ormara" kada su preuzeli na vlast i da s tim u vezi rade na revidiranju štetnih ugovora zbog kojih bi Grad trebao gubiti više od 2 milijuna kuna godišnje.

- Govorimo o slučaju u kojem postoji DTK mreža gdje su operatori uplaćivali određeni iznos Gradu. Kasnije je taj ugovor prenesen samo jednom operatoru koji malo više plaća, a svi ostali operatori plaćanju njemu. Tu odluku je potpisala zamjenica na inicijativu drugog zamjenika - kazao je.

Istaknuo je i da sadašnji GUP nije optimalan i da će se ići u njegove izmjene.

- Bilo je preko 500 zahtjeva za izmjenom GUP-a i pristupit ćemo tome. Na jednoj od sljedećih sjednica ćemo predložiti neke izmjene da bi se uskladio sa zakonom. A potom ćemo predložiti i druge izmjene koje će biti kvalitetna izmjena za razvoj grada - poručio je.

Rekao je i da će uputiti službeno očitovanje Uskoku vezano uz status istrage kako bi znali kako će se ponijeti prema uhićenim zaposlenicima Gradske uprave.

- Hoće li biti suspendirani ovisi o tome u kojem su stupnju istrage. To nam Uskok mora službeno naznačiti - rekao je.

Podsjetimo, u velikoj akciji PNUSKOK-a danas je u Splitu uhićeno 12 osoba, među njima najmanje troje službenika splitske Gradske uprave, koje sumnjiče za građevinske malverzacije, odnosno prianja i davanje mita. Među uhićenima su i poduzetnici, građevinari i arhitekti. Tko se našao među uhićenima pogledajte ovdje.
 

Komentara 3

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:45 20.07.2021.

u zg promjena vlasti dovela do niza uhićenja.. tim putem je krenulo i u splitu .. u rijeci tek treba vidjeti što će izbiti u prvi plan s obzirom da se vlast nije bitno promijenila... a osječka mafija može za sada mirno spavati oni su dobili ove izbore...

VA
vadis1
16:37 20.07.2021.

Ako se ovim kriminalcima ne oduzme pokradena imovina i maksimalno zakonski ne kazni nema nista od ovakvih akcija.

VA
vatreni24
23:35 20.07.2021.

Nosata provodi akcije čišćenja da osigura poziciju svom bilmezu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije