DOMET OD 1000 KM

Putin ispratio fregatu naoružanu hipersoničnim raketama pet puta bržima od brzine zvuka

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin attends a news conference in Minsk
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
04.01.2023.
u 13:37

Šojgu je rekao da će Gorškov ploviti do Atlantskog i Indijskog oceana te do Sredozemnog mora

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je u srijedu u Atlantski ocean fregatu naoružanu hipersoničnim krstarećim projektilima Cirkon. S ministrom obrane Sergejem Šojguom i Igorom Krokmalom, zapovjednikom fregate pod nazivom "admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov", Putin je na videokonferenciji rekao da je brod naoružan hipersoničnim oružjem Cirkon.

"Ovaj put brod je opremljen najnovijim hipersoničnim raketnim sustavom Cirkon za koji ne postoji ekvivalent", rekao je Putin. "Ovo je hipersonični morski sustav", dodao je. 

Šojgu je rekao da će Gorškov ploviti do Atlantskog i Indijskog oceana te do Sredozemnog mora. "Ovaj brod, naoružan Cirkonima, sposoban je izvesti precizne i snažne udare protiv neprijatelja na moru i na kopnu", rekao je Šojgu.

Rakete lete brzinom devet puta većom od brzine zvuka, a domet im je više od 1000 kilometara, dodao je. 

Rusija, Kina i Sjedinjene Države u utrci su u hipersoničnom naoružanju. Zbog svoje brzine, pet puta veće od brzine zvuka, i sposobnosti manevriranja takvim oružjem moguće je steći prednost nad protivnikom.

VIDEO Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

Komentara 61

ST
Startrack
14:31 04.01.2023.

Ekonomija im 12k gdp per capita, pola drzave nema kanalizaciju a oni plove po morima.

A1
a177
14:43 04.01.2023.

Rusko je sve najbolje na svijetu , ali NA PAPIRU ...... I nasi RUSOSMRDI u sve to vjeruju , rovare protiv zapada , a jbg sbi bjeze raditi na zapad i svi hoce iphone i bmw-a , a nitko ne kupuje LADU pa ni Rusi ....

LE
Levanto
14:39 04.01.2023.

Šta dalje od Crnoga mora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije