VELIK POŽAR U NJEMAČKOJ

Radi buktinje evakuirano 500 ljudi, vatogasci pokušavaju požar staviti pod kontrolu

Smoke from a forest fire billows near Kumanovo
Foto: OGNEN TEOFLOVSKI/REUTERS
1/2
07.09.2024.
u 22:29

Trenutno je na terenu oko 150 vatrogasaca, a nekoliko tisuća vode je već distribuirano važnim prometnicama

Veliki šumski požar izbio je u okrugu Harz u Njemačkoj u petak poslijepodne. Naime, nekoliko manjih požara se spojilo u veliku frontu požara. S vatrenom linijom dugom oko 300 metara na Königsbergu u Wernigerodeu se intenzivno bori i iz zraka i sa zemlje, a oblaci dima mogu se vidjeti kilometrima daleko.

Neki su se vatrogasci tijekom noći morali povući jer je vatra prešla pojedine zaštitne trake. Trenutno je na terenu oko 150 vatrogasaca, a nekoliko tisuća vode je već distribuirano važnim prometnicama, piše Fenix magazin. Požar gase i četiri protupožarna zrakoplova i šest vatrogasnih helikoptera.

Naime, buktinja na Brockenu i dalje nije stavljena pod kontrolu, a istovremeno gori još jedan šumski požar u Oranienbaum-Wörlitzu u okrugu Wittenberg. Iz Brockena je moralo biti evakuirano oko 500 ljudi, među kojima su i turisti, planinari i sportaši koji su pokupljeni s vrha Harz autobusima i odvedeni na sigurno.Osim toga, u željezničkom prometu su velika kašnjenja i ograničenja te uskotračne željeznice Harz trenutno ne prolaze rutom između Drei Annen Hohne i Brockena. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Ovo su površinom najveće Hrvatske županije: Znate li u kojoj od njih živi najmanje ljudi?

Smoke from a forest fire billows near Kumanovo
1/25

 

Komentara 1

VO
Vorg
12:40 08.09.2024.

Da nije potpalio neki doktor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije