Odgovorila Sanaderu

Sutkinja Štampar Stipić: Nikada nisam nasamo razgovarala s optuženim Sanaderom

Marko Lukunic/PIXSELL
07.07.2021.
u 11:10

Shodno navedenome podnosim zahtjev za ispravak objavljene informacije sukladno odredbi članka 40. Zakona o medijima s obzirom na to da su u naslovu kao i u dijelu članka navedene netočne tvrdnje, navodi

Sutkinja Maja Štampar Stipić reagirala je na vijest objavljenu na web-portalu Večernjeg lista pod naslovom "Ivo Sanader: Sutkinja tražila susret nasamo". 

U nastavku donosimo reagiranje sutkinje: 

"Naime, što se tiče naslova 'Ivo Sanader: Sutkinja tražila susret nasamo' navodim kako nikada nisam tražila susret nasamo s I optuženim Ivom Sanaderom. To je laž. Nikada nisam razgovarala nasamo s I optuženim Ivom Sanaderom. I to je laž. 

Nadalje, dio članka gdje se navodi: 'Smatram da nisam imao pravedno suđenje jer je postupak vođen a da nisam bio nazočan. Morao sam na rehabilitaciju, a sutkinja me pozvala da me dovedu iz Remetinca k njoj. Našli smo se bez mojih odvjetnika. Ona je tražila da prekinem rehabilitaciju kako bih mogao iznijeti obranu. Kazao sam joj da moram na rehabilitaciju, a ona je rekla da će pročitati moju obranu iz prethodnog postupka', potpuno su netočni  jer nikada nisam tražila da I optuženog Ivu Sanadera dovedu iz Remetinca k meni i to bez njegovih odvjetnika, nisam tražila od njega da prekine rehabilitaciju i nikada nisam bila na samo s njim niti u jednoj prigodi. Naime, postupak protiv I optuženog Ive Sanadera u zadnjoj fazi proveden je u njegovoj odsutnosti na temelju pravomoćnog rješenja Vrhovnog suda Republike Hrvatske koji je odbio žalbe I optuženog Ive Sanadera i njegove obrane na rješenje o suđenju u odsutnosti I optuženom Ivi Sanaderu, a koje je donijeto od strane raspravnog vijeća.
 
Isto tako, od trenutka kada je meni dodijeljen spis u rad na predmetu protiv I optuženog Ive Sanadera i II optuženog Zsolta Tamasa Hernadija, na istom sam radila ažurno, rasprave su se održavale svakog tjedna i to po nekoliko dana u tjednu u kontinuitetu, a što se vidi iz raspravnih zapisnika. 

Takvi neistiniti navodi I optuženog Ive Sanadera štete mojem ugledu kao sutkinje kao i ugledu suda u cjelini pa predlažem da odmah po primitku ovog zahtjeva objavite ovaj ispravak bez promjene i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu na vašem portalu kao i u tiskanom izdanju Večernjeg lista na isti način kako je objavljen pobijani članak, a sve u skladu s odredbama članka 41. stavak 1. Zakona o medijima. 

S poštovanjem, 

Sutkinja 
Maja Štampar Stipić"
 

Komentara 2

GU
General_U
12:50 07.07.2021.

Dobro dok ovg sanadera maltretirate i trpate u ćorku kako vas volja a sudski procesi traju godibama. Hernadiju soli na rep šetao se po austriji i eu iako je na crvenoj tjeralici koju je raspisala RH i nitko ga nije isporučio sj...ste ćaću to je jedini cilj. Zašto. Mito je kod lignjinog donatora Ježića jel uplatio lovu u proračun? Ja kradem a lovica sida na raćun nekog lika ma možeš mislit.

DU
Deleted user
13:53 07.07.2021.

Vrli odvjetnici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije