Desant na Dalmaciju

Rezale su se vrpce, obećavale veće plaće, potpisivali ugovori...

'13.05.2013., Split - Ministrica Milanka Opacic otvorila je novoizgradjeni Centar za autizam pri domu Juraj Bonacic. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
1/4
13.05.2013.
u 22:25

- Nije to tempirano, ovdje je uvijek puno ministara, najviše u Splitu. Iako je bilo puno prilika za rezanje vrpce, mene niste vidjeli da to radim – poručio je Milanović.

Članovi vlade Zorana Milanovića u ponedjeljak su izveli pravi desant na Dalmaciju. Posjetili su tri od četiri dalmatinske županije, malo rezali crvene vrpce, obećavali veće plaće, a potpisalo se i nekoliko ugovora o lokalnim projektima. Turneju je otvorio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je u Dugopolju u rad pustio 4. dio plinovodnog sustava Like i Dalmacije. Dolaskom plina do Dugopolja omogućena je plinofikacija Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Plinovod bez mreže

Unatoč tome što je ministar plinovod pustio u rad, plin je potrošačima još nedostižan, dok se ne sagradi distribucijska mreža.

– Uzalud nam magistralni vod ako ne napravimo distribucijsku mrežu – poručio je Vrdoljak, koji je ustvrdio kako je otvaranje sustava šest dana prije lokalnih izbora puka slučajnost.

Milanović je, u pratnji ministara obrane i unutarnjih poslova, Ante Kotromanovića i Ranka Ostojića, nazočio pokaznoj vatrogasnoj vježbi \"Ljeto 2013.\" u organizaciji DUZS-a u Zemuniku. Tamo je postrojenim vatrogascima obećao da će biti prvi na redu za povećanje plaća kad država bude u prilici za to. Na pitanje novinara je li toliki broj ministara u Dalmaciji tempiran zbog lokalnih izbora, odgovorio je niječno.

– Nije to tempirano, ovdje je uvijek puno ministara, najviše u Splitu. Iako je bilo puno prilika za rezanje vrpce, mene niste vidjeli da to radim – poručio je Milanović.

Nakon Zemunika, premijer je otišao u Šibenik, gdje je najavio skore razgovore s MOL-om o Ini.

– Moramo vidjeti tko je kome koliko dužan. MOL je bio dužan uložiti par stotina milijuna eura u obnovu sisačke rafinerije, no mi imamo određene dugove po osnovi plinskog biznisa prema ugovoru koji je potpisala bivša vlada, a zbog čega je DORH digao optužnicu protiv bivšeg premijera – rekao je.

Branko Grčić, ministar regionalnoga razvoja i fondova, u Splitu je potpisao ugovore o sufinanciranju \"malih kapitalnih projekata\" s područja četiriju dalmatinskih županija. Riječ je o 29 projekata čija je ukupna vrijednost 14,3 milijuna kuna. Mali kapitalni projekti su, primjerice, dovršenje gradnje i opremanje dječjih vrtića u Kuli Norinskoj, Smokvici, Šestanovcu, Dicmu, rekonstrukcija krovišta vrtića u Korčuli, kanalizacija u Kistanjama te javna rasvjeta u Skradinu.

Na otvaranju Odjela za smještaj odraslih osoba s autizmom u Centru Juraj Bonači, osim ministrice socijalne politike Milanke Opačić pojavio se i ministar uprave Arsen Bauk, inače predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a.

Sto metara od Keruma

Gradnja tog odjela započela je 80-ih godina, a njegovo otvaranje čeka se već osam godina. U Centar je uloženo 17,5 milijuna, a zaposleno je 14 djelatnika. Milanović je dolazak u Split najavio za predvečer, kao jedan od govornika na skupu koji organizira europski parlamentarac Hannes Swoboda, a najavljen je i njegov dolazak na predizborni skup Ive Baldasara. Predviđeno je bilo da pjeva Hari Rončević, a samo sto metara dalje, na Zapadnoj obali, gradonačelnik Željko Kerum najavio je svoj dernek s Grdovićem, Pejakovićem i grupom Magazin.

>>Milanović u Splitu: Neću se dati isprovocirati

>>\'Mnogi su govorili: Evo još jedne konzervativne države u EU!\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije