službeno imenovanje

Robert Fico imenovan novim slovačkim premijerom

'Robert Fico, Slovak Prime Minister, was recieved by José Manuel Barroso, President of the EC'
'G. Boulougouris'
04.04.2012.
u 13:39

Predsjednik stranke lijevog centra već je obnašao dužnost premijera i to od 2006. do 2010. te je tijekom svog mandata zaključio ulazak Slovačke u eurozonu

Robert Fico novi je slovački premijer kojega je danas imenovao slovački predsjednik Ivan Gašparovič. Ficova stranka Smer odnijela je uvjerljivu pobjedu na prošlomjesečnim prijevremenim parlamentarnim izborima, donosi Reuters, nakon što je u listopadu prošle godine pala vlada desnog centra Ivete Radicove.

Predsjednik stranke lijevog centra već je obnašao dužnost premijera i to od 2006. do 2010. te je tijekom svog mandata zaključio ulazak Slovačke u eurozonu.

Fico je rekao da će poštovati predizborno obećanje o smanjenju fiskalnog deficita ispod Unijine granice od tri posto u idućoj godini te kako će tvrtke i bogati Slovaci plaćati veće poreze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije