Komatnica

Robinzonski kamp na rijeci Dravi dobio snažan vjetar u leđa, ali i dalje nedostaje novca

Komatnica
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
16.04.2014.
u 10:20

Upravni odjel za zaštitu okoliša Koprivničko-križevačke županije ustvrdio je da kamp nema značajan negativan utjecaj na ekološku mrežu

Poznati koprivnički kipar motornom pilom Dražen Kuharović još prije nekoliko godina osmislio je projekt robinzonskog kampa u Komatnici na rijeci Dravi.

Prirodni materijali

Lani je preko Braniteljske zadruge Skulptura krenuo i u njegovu realizaciju. Ovih dana dobio je rješenje Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Koprivničko-križevačke županije u kojem stoji da projekt nema značajan negativan utjecaj na ciljeve očuvanja i cjelovitost područja ekološke mreže. Drugim riječima, nije potrebno provesti Glavnu ocjenu prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu. To znači da je projekt dobio snažan vjetar u leđa, ali još mora pričekati i pozitivno rješenje Hrvatskih voda, s obzirom da se područje kampa nalazi unutar zaštićenog područja Regionalnog parka Mura - Drava.

- U robinzonskom kampu sve se radi od prirodnih materijala, nema nikakve štete za okoliš. Njime želimo obogatiti ponudu i privući turiste u to prirodom predivno područje - kaže Kuharović.

Sredstva iz EU fondova

Projektom je predviđeno postavljanje žičare (zipline) preko rukavca Drave i jedne manje dječje žičare na igralištu na kopnu, na obali rijeke s postavljenim drvenim rekreacijskim preprekama, šest drvenih sjenica s popratnim roštiljima, klupama, drvenim pješačkim stazama, ekološkog zahoda, te uređenje 500 metara obale rukavca i dijela ušća potoka Gliboki. Posjetiteljima bi se sjenice iznajmljivale, kao i kanui te bicikli, a omogućila bi im se i vožnja na splavu.

- Za dovršetak projekta potrebno mi je još oko 70.000 kuna. Očekujem pomoć Ministarstva branitelja u privlačenju sredstva iz EU fondova - ističe Kuharović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije