I TEMPERATURE ĆE BITI VIŠE

Severe Weather objavio prognozu za zimu: Bit će puno više padalina, ali ne u obliku snijega

Foto: Severe Weather Europe
1/4
23.08.2023.
u 10:08

Prema prognozi u Europi će biti manje snježnih oborina, osim u višim predjelima, unatoč tome što se očekuje više padalina. No, očito ne u obliku snijega

Europski meteorološki servis Severe Weather objavio je prvu vremensku prognozu za zimu 2023./2024. Nakon iznimno toplog ljeta, očekuje se da će Europa imati i topliju zimu u većem dijelu zapadnog i središnjeg dijela kontinenta s obzirom na to da se očekuju više temperature od uobičajenih. Niže temperature bit će izraženije u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima kontinenta.

To znači da će glavni način cirkulacije nad Europom biti od sjevera prema jugu, što znači sjeverno strujanje nad Europom. Mogući scenariji snježnih oborina nad srednjom Europom bit će vezani uz intenzitet sjevernog strujanja i pojedinih hladnih fronti koje se spuštaju sa sjevera.

VEZANI ČLANCI: 

 

Što se tiče oborina, više oborina očekuje se nad srednjom i južnom Europom. Prema prognozi, u Europi će biti manje snježnih oborina, osim u višim predjelima, unatoč tome što se očekuje više padalina. No, očito ne u obliku snijega. Snijega će najviše biti u alpskom području i Skandinaviji. 

Kada je u pitanju temperatura u Europi, prognoziraju tople anomalije usmjerene na središnje i južne dijelove kontinenta. Hladna anomalija nalazi se nad sjevernim dijelovima s povremenim proširenjem na središnju Europu. 

VIDEO  Zimska idila na Sljemenu 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Stradun
Stradun
10:45 23.08.2023.

Bit će puno više oborina. Oborina, a ne padalina.

DE
deroko_
11:57 23.08.2023.

Rekli su da će ovo ljeto biti manje vruće od prosjeka

SA
samader
11:26 23.08.2023.

Glupa nagađanja...vrijeme će biti onakvo kako odluče naši gospodari.. Ako treba satrt Europu pustit će zimu kakve nije bilo desetljećima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije