Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA TRAGA ZA PREVARANTOM

'Sin' je hitno trebao novac: Austrijanka se javila na mobitel pa ostala bez više od 2000 eura

Aplikacije poruke na mobitelu i lažni sms
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
13.10.2023.
u 10:01

Policija još nije pronašla počinitelja, ali upozorava stanovnike na ovakvu i slične prijevare.

Više od 2000 eura izgubila je 59-godišnjakinja iz Austrije nakon što se javila na mobitel i povjerovala da razgovara sa svojim sinom koji je 'hitno trebao novac'. Prevarant je uspio uvjeriti nesretnu ženu da je njezin sin te joj je uplatio novac.

– Tijekom razgovora navodni sin je 59-godišnjakinju tražio da za njega izvrši online prijenos 2.159,00 eura jer mu je novac hitno potreban - stoji u policijskom priopćenju, piše Fenix-magazin. Žena je prebacila novac na račun kojeg je naveo počinitelj i ostala bez više od 2.000 eura. Policija još nije pronašla počinitelja, ali upozorava stanovnike na ovakvu i slične prijevare.

VEZANI ČLANCI

VIDEO Izrael nastavlja bombardirati Gazu: Ulice pune krhotina, uništene zgrade

Ključne riječi

Komentara 2

CH
chemica
10:41 13.10.2023.

Valjda, davno izgubljeni sin? Moja baba od sto godina je znala kad je zovem, mada me pola nije čula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije