DRAMA U OKOLICI RIJEKE

Sin prijetio ocu da će politi kuću benzinom pa izazvao eksploziju, vatrogasci spriječili katastrofu: 'Zapalit ću je do temelja'

Ilustracija
Nel Pavletic/PIXSELL
27.08.2024.
u 08:24

Sin je ocu prijetio, iako je znao da je u kući i njegova nepokretna majka, a nakon toga je s riječi prešao na djela pa izazvao eksploziju i požar. Njegovi roditelji, srećom, nisu ozlijeđeni, jer su to spriječili vatrogasci, koje je ranije pozvao njegov otac

Za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom i prijetnju sumnjiči se 37-godišnjak, a ODO Rijeka sumnjiči ga da se 8. kolovoza 2024., u 16:40 u prizemlju obiteljske kuće u okolici Rijeke, prvo verbalno sukobio s ocem, nakon čega mu je i zaprijetio: - Polit ću kuću i zapaliti je do temelja!

Sin je ocu prijetio, iako je znao da je u kući i njegova nepokretna majka, a nakon toga je s riječi prešao na djela pa izazvao eksploziju i požar. Njegovi roditelji, srećom, nisu ozlijeđeni, jer su to spriječili vatrogasci, koje je ranije pozvao njegov otac. Tužiteljstvo je, nakon što je ispitalo 37-godišnjaka, tražilo da mu se odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. 

I dok je protiv 37-godišnjaka istraga tek pokrenuta, protiv 34-godišnjaka je okončana pa ga je ODO Rijeka optužio za više prijetnji. Koje je počinio, kako kaže tužiteljstvo, pod utjecajem alkohola i iz mržnje po nacionalnoj osnovi. Pa je 16. kolovoza oštećenike prvo satima vrijeđao i provocirao, da bi im na koncu i zaprijetio da će ih ubiti. Tužiteljstvo je tražilo da se 34-godišnjaku produlji istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

VEZANI ČLANCI:

 

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Ilustracija
1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije