I ONI SU FAKTOR

VIDEO Sjeverna Koreja priskače u pomoć Rusima? Novost na fronti je jasan znak da se nešto događa

Screenshot: X.com
31.07.2024.
u 13:17

Ukrajinci su u ponedjeljak uočili nešto za njih novo blizu Vovčanska, poprišta ruske ofenzive. Tek kasnije shvatili su da se radi o vozilu Bulsae-4, opremljenom projektilima za uništavanje tenkova

Novi preokret u rusko-ukrajinskom sukobu mogla bi donijeti borbena vozila. A tu bi ključnu ulogu mogla imati - Sjeverna Koreja. Ako je točno da će ona slati Rusima svoja vozila, to bi moglo prouzročiti daljnju eskalaciju sukoba. Poznato je da jačaju veze između Rusa i Sjeverne Koreje, potpisan je i obrambeni sporazum, a sada se na jugu Rusije pojavilo sjevernokorejsko vozilo za projektile, izvještava Forbes.

Ukrajinci su u ponedjeljak uočili nešto za njih novo blizu Vovčanska, poprišta ruske ofenzive. Tek kasnije shvatili su da se radi o vozilu Bulsae-4, opremljenom projektilima za uništavanje tenkova. 

Bulsae-4 postoji samo u Sjevernoj Koreji. Sastoji se od oklopa sjevernokorejske verzije ruskog oklopnog vozila za prijevoz trupa BTR-80 na koji su nadodani nezgrapna kupola i osam protutenkovskih projektila s navođenjem od kojih svaki vjerojatno ima domet od nekoliko kilometara. Bulsae-4 obavlja isti posao koji obavljaju ukrajinski i ruski timovi opremljeni protutenkovskim projektilima - uništava neprijateljske tenkove - ali to čini uz mnogo veću brzinu, pokretljivost i zaštitu.

Rusima će to vozilo jako puno pomoći, budući da su u rat ušli s nekoliko stotina protutenkovskih vozila Shturm i Komet. Ukrajinci su njih pedesetak brzo uništili pa se pojavila potreba za pomoć sa strane. No, još uvijek se čeka što će učiniti Južna Koreja. Moguće je da će početi razmatrati opciju glasne podrške Ukrajincima, ta je podrška zasad bila samo tiha.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar anti azovac
anti azovac
17:07 31.07.2024.

Ako zapad testira oružje u Ukrajni zašto onda nebi i Koreja testirala svoje oružje

Avatar Behemot
Behemot
00:07 01.08.2024.

I kada nema ništa drugo, Zapad koji je potrošio (oprao) 400 milijardi $ se najednom kao boji sjevernokorejske tehnike koja je 100 godina pod sankcijama i od par milijuna ljudi koji jedu svaki neparni dan u tjednu? Zbilja .. Znači treba prestati lagati i reći tko je ukrao pomoć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije