Psećem pogledu teško je odoljeti pa često dobiju i nešto “ispod stola” iako većina tako užicanih obroka za njih nije zdrava. I oni koji nemaju psa vjerojatno su barem jednom osjetili te oči na sebi. No i psi mogu uživati u raznim poslasticama, pa tako i u sladoledu. Donosimo vam jedan takav recept, prilagođen upravo njima. Osmislila ga je Lana Kodžaga, Larina kuhinja.
SASTOJCI:
- 140 g kuhane jetrice
- 1 mala mrkva
- 1 mala jabuka
- 3 žlice kikiriki-maslaca (bez aditiva, sastav mora biti 100% kikiriki)
PRIPREMA:
Sastojke sameljite u multipraktiku dok se ne sjedine. Dobit ćete gustu, ljepljivu smjesu. Smjesu prebacite u kalupe i zaledite. Sladoled je spreman za degustaciju kad se sasvim zaledi.
UPOZORENJE!
Neki psi reagiraju na novu vrstu hrane povraćanjem i(li) proljevom. Ako smatrate da je vaš pas osjetljiv, posavjetujte se s veterinarom prije konzumacije. Psi alergični na kikiriki ne smiju jesti ovu poslasticu jer sadrži kikiriki-maslac. Sladoled čuvajte u zamrzivaču do dva mjeseca.