LAŽNA VIJEST

Snimka iz Splita širi se Brazilom, kažu da se ovako slavila pobjeda Lule, a zapravo je riječ o Torcidinom rođendanu

Foto: Twitter
1/4
31.10.2022.
u 12:45

Brazilski tviteraši tvrde kako je riječ o slavlju na sjeveroistoku Brazila iako je riječ o snimci koja je nastala 28. listopada 2020. godine u Splitu, a autorica snimke je jedna hrvatska tviterašica

Twitterom se proširila snimka slavlja 70. rođendana Torcide za koju Brazilci tvrde kako je riječ o slavlju pobjede novoizabranog predsjednika Luiza Inacija Lule da Silve. 

Brazilski tviteraši tvrde kako je riječ o slavlju na sjeveroistoku Brazila iako je riječ o snimci koja je nastala 28. listopada 2020. godine u Splitu, a autorica snimke je jedna hrvatska tviterašica. 

 

Torcida je, naime, 70. rođendan prije dvije godine proslavila spektakularnim vatrometom i bakljadom po cijelom Splitu, a točno u ponoć 28. listopada zapalile su se stotine signalnih raketa i vatrometa. 

No, neki Brazilci danas tvrde kako je riječ o slavlju u njihovoj državi nakon što je kandidat ljevice pobijedio na izborima desničara Jaira Bolsonara. Lulu je, naime, osvojio 50,83 posto glasova, prema 49,17 posto za Bolsonara, nakon što je prebrojano nešto manje od 99 posto glasova, potvrdio je Vrhovni izborni sud u Brazilu. 

U komentarima ispod objava snimke mnogi se dive Brazilcima, no mnogo je i onih koji su prepoznali lažnu vijest te pišu da je riječ o Hrvatskoj i Splitu. 

POGLEDAJTE SNIMKU SLAVLJA TORCIDINA ROĐENDANA OD 28.10.2020.

Komentara 12

Avatar messerschmittt
messerschmittt
15:08 31.10.2022.

skupljaju pirotehniku za proslavu prvaka već godina, pa su eto iskoristili da potroše

HH
Hrvoje Hrk !!
14:36 31.10.2022.

Mi u zagrebu tako nešto mozemo samo sanjat..jer kod nas nema da staro i mlado daju sve za dinamo i bbb ..kod nas tu..samo klošari i debili od klinaca navijaju za dinamo...jer tu nećeš vidjet žene, djevojke da lude za dinamom ko dole, za hajdukom, torcidom i bilom bojom tqko da svaka čast dalmatincima jer to je lijepo ..a mi smo tu tak neki čudan narod

DU
Deleted user
14:21 31.10.2022.

Šta je to čudno, pa neće valjda krasti slike Trešnjevke, Rudeša, Španskog......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije