Skraćene procedure

Srpske vlasti zabranile gužve na graničnim prijelazima

bajakovo
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
03.01.2014.
u 20:33

Dačić je podsjetio kako su prije dva tjedna bile velike gužve i da su on i prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić 'izdali nalog da sve službe utječu kako se takva situacija ne bi ponovila'

Srpski premijer Ivica Dačić danas je za posjeta graničnom prijelazu s Hrvatskom Batrovci, na hrvatskoj strani je Bajakovo, rekao novinarima da su se državljani Srbije koji žive u inozemstvu često žalili kako su pri ulasku u zemlju duge kolone i dugo čekanje, maltretiranje i da im pojedinci traže novac "i tako nešto se ne smije događati", javljaju mediji u Srbiji.

- To je instrukcija s državnog vrha i toga svi ovdje moraju biti svjesni - rekao je Dačić dodajući da je zato i došao kako bi s ministrom prometa Aleksandrom Antićem i direktorom policije Miloradom Veljovićem, zaposlenima u MUP-u, graničnoj policiji i carini, pružio potporu. Poručio im je kako moraju uložiti maksimalni napor kako ne bi bilo gužve na graničnim prijelazima po završetku novogodišnjih i božićnih blagdana kada se očekuje val povratka u zemlje EU.  Podsjetio su prije dva tjedna bile velike gužve i da su on i prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić "izdali nalog da sve službe utječu kako se takva situacija ne bi ponovila".

- Tada su gužve ovisile i od stanja u Hrvatskoj, a sada se radi o izlazu iz Srbije, sve naše službe dobile su nalog da rade na skraćenju procedura i na koordiniranim aktivnostima, ali to ne znači da neće biti nadzora i da će se moći švercati - rekao je Dačić domećući kako je na Batrovcima zajednički kontakt centar s hrvatskom policijom i carinom, i da obzirom da tri milijuna vozila godišnje prođe preko ovog prijelaza, valja djelovati koordinirano s hrvatskom stranom. Srpski ministar prometa, Aleksandar Antić je najavio skoru izgradnju dionice od 20 kilometara autoceste na prometnici Batrovci - Beograd jer, kako je pojasnio, nije zgodno da nakon izlaska iz Hrvatske i autoceste i u ulaska u Srbiju vozači odmah prelaze na neprimjerenu prometnicu.

>> Pronašli mu dvije automatske puške u automobilu na granici

Komentara 1

DU
Deleted user
21:08 05.01.2014.

Uskoro ce prijelazi potpuno opustjeti kada 09.01. EU uvede ponovno vize za gradjane Srbije! Bilo je vec i vrijeme!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije