Predsjedništvo SDSS-a

Stanimirović: Još nismo odlučili idemo li s SDP-om na izbore ili ne

19.04.2010., Zagreb - Markov trg, Vlada RH.  Predsjednica Vlade Jadranka Kosor sastala se sa koalicijskim partnerima. Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirovic iz SDSS-a zastupnici srpske nacionalne manjine.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.08.2015.
u 22:23

Odbacio je i špekulacije koje se zadnjih dana mogu čuti, da SDSS od SDP-a kao uvjet za suradnju traži i jedno mjesto u Vladi

Predsjedništvo SDSS-a još nije odlučilo o tome hoće li sa SDP-om odnosno Kukuriku koalicijom zajedno na izbore ili ne. Podsjećamo, predsjednik SDP-a Zoran Milanović ponudio je liderima SDSS-a Vojislavu Stanimiroviću i Miloradu Pupovcu zajednički izlazak na parlamentarne izbore u 9. izbornoj jedinici (Šibenik, Zadar, Knin, Lika...).

Time bi SDSS dobio šansu da uz tri mandata u Saboru koja će gotovo sigurno osvojiti u 12. (manjinskoj) jedinici, osvoji i četvrti mandat. Iako u SDP-u poručuju da je taj dogovor gotova stvar, predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović kaže kako je ponuda na stolu, ali da o njoj još nije postignuta suglasnost u stranci.

– U rujnu imamo sjednicu Glavnog odbora stranke i tek ćemo tada donijeti konačnu odluku. Neki su za, neki protiv jer se boje da bi moglo doći do podjele glasova – kaže Stanimirović.

Odbacio je i špekulacije koje se zadnjih dana mogu čuti, da SDSS od SDP-a kao uvjet za suradnju traži i mjesto u Vladi. Odnosno da traži mjesto potpredsjednika Vlade, po uzoru na ono koje je u Sanaderovoj vladi obnašao Slobodan Uzelac.

– Čuli smo za takve špekulacije, ali SDSS ne postavlja takav zahtjev – kazao je Stanimirović.

>>Milanović nudi Pupovcu četvrto mjesto u Saboru

>>SDP sustiže HDZ, Kukuriku i Domoljubna koalicija vode mrtvu trku

Komentara 34

Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
00:03 23.08.2015.

Kad će već taj Stanimirović četnik pred sud?

Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
00:02 23.08.2015.

Dva bedaka (na slici) malo jača!

Avatar mili99
mili99
01:32 23.08.2015.

To je ta koalicija koja je i 90-ih bila protiv samostalne i neovisne Republike Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije