Pro vitae

Stiže pomoć ljudima potresnih životnih priča

fundacija (1)
Ljiljana Risek
03.02.2011.
u 11:37

Broj članova podupiratelja fundacije neprestano se povećava, a do jučer je pristupnice potpisalo 28 članova

Nakon što su na svojoj nedavnoj, prvoj sjednici odobrili novčane pomoći teško bolesnoj i invalidnoj djeci i njihovim obiteljima, članovi upravnog vijeća ivanečke Humanitarne fundacije Pro vitae danas su ponovno izdvojili novac za potrebite. Ovoga puta u pomoć su priskočili obiteljima koje, po svom radnom i materijalnom statusu, ne spadaju u kategoriju „socijale“, nego su ih tužne životne sudbine dovele u situacije u kojima im je tuđa pomoć neophodna.

Riječ je, primjerice, o majci, žrtvi obiteljskog nasilja, koja, premda radi, svojim primanjima ne može platiti vrtić djetetu. Pomoć je odobrena i samohranoj majci koja je, zbog teško bolesnog djeteta, već dugo na bolovanju i nema riješeno stambeno pitanje, a Pro vitae je „uskočila“ i s pokrivanjem troškova nabave drva za obitelj sa sedmero maloljetne dječice.

- Fundaciji stiže mnogo zamolbi za pomoć. Na žalost, među njima ima i takvih čiji je cilj izvlačenje novca za neke privatne potrebe. Razmatraju se samo one zamolbe za koje se, u konzultaciji s Centrom za socijalnu skrb i liječnikom, ocijeni da su doista utemeljene – izjavila je upraviteljica fundacije Jasenka Friščić.

Iako je Pro vitae tek počela djelovati, broj njenih članova podupiratelja polako se povećava. Riječ je prvenstveno o socijalno osviještenim građanima koji se, popunjavanjem prijavnice, obvezuju da uplate najmanje 50 kuna na godinu. Do jučer pristupnice je potpisalo 28 članova, a najavljuju se i novi. Zahvaljujući njihovim uplatama i uplatama sponzora i donatora (Konzum je na žiroračun Pro vitae uplatio 30.000 kuna, Elkom 5000, Grad Ivanec će uplatiti 30.000 kuna, a donacije najavljuju i pojedine banke), na žiroračunu neprestano se „vrti“ novac kojim se omogućuje pomoć potrebitima. Inače, donacije mogu uplatiti i svi ostali građani i tvrtke, na žiroračun Pro vitae otvoren u Vaba banci broj 2489004-1131204619. Svaki, pa i najmanji iznos, dobrodošao je, a može se uplatiti i anonimno.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije