Pomoć

Stižu prve donacije za invalidska kolica, specijalnu prehranu...

'fundacija_ljr_var_290610'
''
26.11.2010.
u 08:00

Građani mogu novčane priloge uplatiti na žiro-račun Pro vitae, a mogu postati i podupiratelji, uplate li najmanje 50 kuna

Neki roditelji teško bolesne djece, djece s posebnim potrebama i mališana rođenih s psihomotornom retardacijom, koji su ivanečkoj humanitarnoj fundaciji Pro vitae poslali molbe za pomoć, odsad će moći živjeti barem s jednom brigom manje. Nakon što je nedavno upisana u Zakladni registar i Registar fundacija Republike Hrvatske, čime su ispunjeni i formalni uvjeti za početak njezina rada, Upravno vijeće fundacije potrebitima je dodijelilo prvi put novčanu pomoć.

Razmatrajući zahtjeve, ustanovili su da se u svima traži pomoć djeci. Ovisno o težini i hitnosti, nekoj djeci priskočilo se u pomoć odmah, a neki će je dobiti naknadno, nakon što se obave dodatni razgovori s roditeljima.

Među ostalim, fundacija je odlučila pokriti troškove školske kuhinje za troje polaznika Centra Tomislav Špoljar u Varaždinu te dio troškova za specijalnu hranu potrebnu djetetu oboljelom od celijakije. Pomoći će i u kupnji invalidskih kolica za dijete s teškom psihomotornom retardacijom. Najavila je i da će pomoći u plaćanju troškova za odlazak djeteta na operaciju. Kada ponestane novca za kuću koja se u Prigorcu gradi za udomljene štićenike, u koju će se preseliti, fundacija će priskočiti u pomoć, dat će koliko bude mogla.

Time se postiže svrha fundacije, pružanje pomoći ljudima koji se zbog bolesti i neimaštine nađu na rubu očaja i egzistencije, a istodobno svoju nevolju ne žele javno isticati. Upravno vijeće neće selektirati zahtjeve. Razgovarat će se o svakom, no neće se odobravati novac za alternativni način liječenja. I građani mogu pomoći u djelovanju fundacije Pro vitae.

- Svi građani i tvrtke mogu uplatiti donacije na žiro-račun Pro vitae, otvoren u Vaba banci, broj 2489004-1131204619. Svaki je iznos, pa i najmanji dobrodošao. Građani mogu postati i podupiratelji. Za to moraju popuniti prijavnicu, a u tom slučaju preuzimaju obvezu da fundaciji uplate najmanje 50 kuna na godinu. Ako tvrtka ili ustanova želi postati podupiratelj, njezina je godišnja obveza da uplati 5000 kuna - poručila je upraviteljica fundacije Jasenka Friščić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije