rajko ostojić:

'Štrajk je apsurdan jer se Vlada slaže s većinom zahtjeva'

Rajko Ostojić
Žarko Bašić/PIXSELL
18.09.2013.
u 10:55

Svi oni koji su danas naručeni na preglede bit će pregledani. Neka idu u bolnice i liječnici će ih pregledati, kaže Ostojić

– U interesu je ne ugroziti pacijente i pružiti im svu potrebnu skrb. Svi oni koji su danas naručeni na preglede bit će pregledani. Neka idu u bolnice i liječnici će ih pregledati – rekao je jutros na Anteni Zagreb ministar zdravlja Rajko Ostojić te dodao kako je "štrajk legitiman, ali da ćemo biti pametniji nakon ova prva 24 sata".

– Ova je situacija najlošija za pacijente i nadam se da ćemo je uskoro riješiti – kaže Ostojić.

– Ovaj će štrajk možda biti apsurdan, možda će ući u povijest hrvatskog sindikalizma jer se mi, Vlada kao poslodavac, slažemo s većinom zahtjeva sindikata. Prvi i osnovni prekovremeni rad se mora platiti i on će se platiti. Ja sam optimističan, uvjeren sam da ćemo za nekoliko dana nastaviti sindikalne dogovore, a nakon toga i pregovore – rekao je ministar.

>> Počeo štrajk u bolnicama! Ovo je šest zapovijedi ministra Ostojića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije