Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAO KOLAPS

Oglasio se HEP: Zahvaćeno je više zemalja, radimo na rješavanju kvara

Panorama Splita
Zvonimir Barisin/PIXSELL
21.06.2024.
u 13:35

Za ublažavanje problema međunarodnog prekida opskrbe električnom energijom Hrvatska elektroprivreda stavila je u puni pogon sve svoje proizvodne kapacitete

O nestanku struje na području tri zemlje - Crne Gore, Bosne i Hercegovine, pa i Dalmacije u Hrvatskoj oglasio se HEP. Građanima se struja vratila oko sat vremena nakon nestanka, no u međuvremenu je nastao kolaps. 

''Prekid opskrbe električnom energijom u dijelovima Republike Hrvatske izazvao je međunarodni poremećaj koji je zahvatio više zemalja. Hrvatski operator prijenosnog sustava radi analizu sa operatorima sustava susjednih zemalja kako bi se utvrdio uzrok.

Za ublažavanje problema međunarodnog prekida opskrbe električnom energijom Hrvatska elektroprivreda stavila je u puni pogon sve svoje proizvodne kapacitete kako bi HOPS mogao osigurati opskrbu električnom energijom građana RH u što kraćem vremenskom roku.

Što se tiče distribucijske mreže HEP-a, HEP - Operator distribucijskog sustava izvještava da na mreži nema oštećenja'', javljaju. 

>> Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 5

TR
Trabant
14:00 21.06.2024.

Blackout je bio teorija zavjere a sada ce polako ostvaruje

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
13:56 21.06.2024.

Oglasio se HEP: Zahvaćeno je više balkanskih zemalja, radimo na podešavanju kvara balkanske regije.

Avatar bender
bender
14:05 21.06.2024.

Jeste ga opravili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije