karlovačka mamutica

Svađe, prijetnje i uvrede zbog izbora novog upravitelja zgrade

terasa01
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
13.05.2012.
u 10:41

Stanar Lj. Jurković kaže da se na silu želi promijeniti upravitelj, dok predstavnica suvlasnika B.Kranjec odgovara da je žele smijeniti

Svađe, uvrede i prijetnje koje će epilog dobiti na sudu, te intervencija policije, samo je dio uzavrele atmosfere odigrane u najvećoj karlovačkoj zgradi, Zelenom neboderu sa 114 stanova.

 Sporne terase

Novi sukob izbio je na sastanku stanara na kojem je dio njih želio sadašnjeg upravitelja, tvrtku Inkasator, zamijeniti Petračićem.

 – Još nisu rasčišćeni svi detalji oko toga kako su u prizemlju zgrade otvoreni ugostiteljski objekti. Smatram da je predstavnica suvlasnika Branka Kranjec sve učinila protivno zakonu, a zanima me je li u pozadini svega bio privatni interes.

Sada je ponovno nasilno i bez naše volje željela promijeniti upravitelja. Na kraju nam je rekla da to čini na nagovor Andrije Saina. Što će nam takav predstavnik koji radi na nečiji nagovor? Riječi koje mi je nakon toga uputio Sain su ispod svake razine, pa se pitam koja je njegova uloga u svemu – prepričao nam je događaje na sastanku jedan od stanara Ljubomir Jurković.

 – Ne samo da u suglasnosti za postavljenje terasa ugostiteljskih objekata u prizemlju nema nište nezakonito, nego bi Jurkovića zbog priča da sam tu uzele neki novac, mogla i tužiti za klevetu. Od tih terasa zgrada ima korist, iako se stanari na nižim katovima bune, najviše zbog buke. Uzrok sukoba je u želji da me se smjeni, iako sam dosad uspjela urediti terasu, nepraviti dva dizala, ugradila domofone, riješila probleme u podrumu... – odgovorila je Branka Kranjec.

 Sastanak je završio svađom i nizom verbalnih sukoba i uvreda, a Inkasator je i dalje ostao upravitelj. Kad se činilo da će se sve ipak smiriti došlo je do novog sukoba.

 Ne mijenja mišljenje

 –Na vrata mi je došao Andrija Sain i tražio da promijenim svoje mišljenjeu. Rekao sam mu da mišljenje ne mijenjam samo tako, a onda je ponovno počeo vrijeđati, prijetiti i lupati nogama po vratima. Na kraju sam pozvao policiju – rekao je Jurković. I neki drugi stanari najavili su da će tražiti da se preispitaju posljednje odluke donošene u njihovo ime.

Ključne riječi

Komentara 7

VE
velikazmija
12:53 13.05.2012.

u čemu je problem zna se skup stanara novi međuvlasnički ugovor i polovična većina veći stan --vlasnik--- veće pravo odnosno 50 + 1 i prestavnik stanara je smijenjen čemu svađa --tamo ima svašta u pričuvi --ni bog dragi nezna kudi bog dragi nezna kud novci idu --

VE
velikazmija
13:04 13.05.2012.

valerija zakon je čist jedino što zbilja nitko nezna kud idu novci koristio sam neko vrijeme igru potroši novce na popravke krečenje i tako i opet imate na računu a ne radite ništa i opet imate na računu isto mislim isto mislim da to ni uskok nebi raspetljao

VA
Valerija007
12:39 13.05.2012.

Opisana sizuacija zbiva se svaki dan u većin zagrebačkih zgrada. A sve zato jer su suvalsnici, upravitelji i predstavnici suvlasnika definirani zakonom starim 20 godine koji suvlasnicima ne omogućava normalnu smjenu predstavnika koji radi na štetu suvlasnika i isto takvog upravitelja. Kad zgrada upadne u ralje beskrupuloznog prredstavnika suvlasnika ne može ga se smijeniti jer se suvlasnici boje prijetnji istog, upravitelj ne vrši svoju funkciju već drži stranu predstavnika i svi zajednu potroše pričuvu da se suvlasnici ne stignu ni okrenuti. Predstavnik suvlasnika bira upravitelja koji će mu omogućiti da zaradi na svakom poslu i materijalu koji treba zgradi. A ako još postoji prostor za iznajmljivanje - predstavnik je suvlasnika tu gazda, iako zakon kaže drugačije! Čudno je što nema više policijskih intervencija. Ima li Kukuriku snage da se pozabavi tim zakonom kako bi nas oslobodio još jedne pljačke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije