Svoj cilj Putin je iznio javno: apsorbirati Ukrajinu gurajući rusku sferu prema zapadu

17.02.2022. u 18:15

Odluči li se Putin na invaziju, mnogo toga ovisilo bi o razvoju ruske vojne operacije u Ukrajini, posebice o tome hoće li ruske snage zaglibiti i pretrpjeti velike žrtve suočene s otporom u rovovima

Ključne riječi

Komentara 10

BI
billynik
00:01 18.02.2022.

Ma kome treba ovo stalno guranje da će Rusija napasti Ukrajinu, zašto ti vaši stručnjaci ne objasne što bi s tim dobila osim što bi okrenula čitav svijet protiv sebe i dala za pravo ovim ratnim huškačima. Rusija već uzelaa što je htjela a ti tobožnji prijatelji Ukrajine nisu mrdnuli prstom i da nisu instalirali protu rusku vlast u Kijevu Krim bi još bio njihov a i odmetnute pokrajine.

Avatar MarkoHR
MarkoHR
09:41 18.02.2022.

Putin je u srpnju 2021. objavio esej "O povijesnom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca", u kojem vrlo jasno odriče Ukrajincima pravo na vlastiti, zasebni etničko-kulturološki identitet, te Ruse i Ukrajince smatra istim narodom... Imaju li dakle Ukrajinci uopće pravo na samoodređenje i na demokratsko društveno uređenje zapadnog tipa, ili se moraju pomiriti sa šapom ruskog medveda koja ih prisvaja? Trebaju li biti ruske lutke na koncu, poput Lukašenka , još jednog iz galerije istočnih diktarora 21. stoljeća?

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:47 18.02.2022.

Foleyrant

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije