PAO U STAMBENO PODRUČJE

Zrakoplov sa 62 osobe srušio se u Brazilu: Objavljene strašne snimke, u nesreći nema preživjelih

09.08.2024.
u 21:25

Video objavljen na društvenim mrežama prikazuje kako letjelica velikom brzinom pada prema tlu

Dvomotorni turboelisni zrakoplov srušio se u stambeno područje u blizini Sao Paula. Lokalni vatrogasci potvrdili su kako je zrakoplov pao u gradu Vinhedo. Riječ je o putničkom zrakoplovu koji je prevozio 62 osobe, odnosno 58 putnika te četiri člana posade. Gradsko vijeće Valinhosa potvrdilo je kako u nesreći nema preživjelih. Samo je jedna kuća oštećena u stambenoj četvrti, rekli su gradski dužnosnici, a nitko od stanara nije ozlijeđen, prenosi Sky News

Snimke na društvenim mrežama prikazuju veliko područje u plamenu i dim koji se navodno širi iz trupa zrakoplova. Također, video objavljen na društvenim mrežama prikazuje kako letjelica velikom brzinom pada prema tlu. Prema prvim informacijama, srušio se ATR-72 tvrtke VoePass koji je bio na putu od Cascavela u Parani do Guarulhosa u Sao Paolu. 

"Još uvijek nema potvrde o tome kako je došlo do nesreće niti o trenutnom stanju ljudi u zrakoplovu", ranije je priopćila zrakoplovna tvrtka. Policija i vatrogasci su na mjestu događaja. 

Brazilski predsjednik Luiz Inácio Lula da Silva istaknuo je, govoreći na događaju, kako se čini da su svi putnici poginuli u nesreći. "Želio bih da svi ustanu kako bismo mogli održati minutu šutnje jer se upravo srušio zrakoplov u gradu Vinhedo, u Sao Paulu, s 58 putnika i četiri člana posade i čini se da su svi poginuli", rekao je, prenosi CNN.

International Flight Network piše kako je VoePass brazilski regionalni zračni prijevoznik koji upravlja flotom od 15 zrakoplova. Izvorno je osnovan 1995. kao Passadero i rebrendiran u VoePass 2019. godine. 

 

Komentara 2

Avatar Žuti
Žuti
22:00 09.08.2024.

ušao je u "stall" iz kojeg se nije mogao oporaviti. Avion pada prema zemlji, a on ne može ništa. Stara je obično staviti gas na minimum i pokušati gurnuti nos ravno prema dolje da se dobije na brzini, ali akoo to ne pomaže samo padobran je spas.

Avatar Hazl113
Hazl113
20:49 09.08.2024.

Uf, uf, koliko vidim elise se nisu okretale. Da li je moguće da će ptice biti uzrok pada. Penjao se i naglo izgubio na brzini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije