POGINULE 62 OSOBE

VIDEO 'Pogledao sam kroz prozor i vidio kada se avion srušio na krov kuće'. Objavljena snimka užasa

Srušio se zrakoplov u Brazilu
Foto: Screenshot/X
1/6
09.08.2024.
u 22:52

Zrakoplovna kompanija VoePass istaknula je kako se zrakoplov, koji je letio iz Cascavela u Parani prema međunarodnoj zračnoj luci Sao Paula, srušio u gradu Vinhedo, oko 80 kilometara sjeverozapadno od Sao Paula

Svjedok pada zrakoplova, u kojem su u petak u blizini Sao Paula u Brazilu poginule 62 osobe, opisao je trenutak kada je letjelica pala na kuću njegovih susjeda. Felipe Magalhaes rekao je da je istrčao van i vidio kako se zrakoplov srušio na kuću starijeg para. “Kada sam čuo zvuk pada zrakoplov, pogledao sam kroz prozor i vidio trenutak kada se srušio, način na koji je pao. Istrčao sam iz kuće i otišao vidjeti gdje je pao i vidio da je pao na kuću starijih ljudi.

Poznavali smo ih i iz crkve pa sam, prestravljen i ne znajući što učiniti, skočio preko ograde”, kazao je te dodao: "Kada se zrakoplov srušio, pao je na krov kuće i završio preko dvorišta". Magalhaes je pohitao pomoći svojim susjedima koji nisu htjeli otići bez svojih ljubimaca.

Zrakoplovna kompanija VoePass istaknula je kako se zrakoplov, koji je letio iz Cascavela u Parani prema međunarodnoj zračnoj luci Sao Paula, srušio u gradu Vinhedo, oko 80 kilometara sjeverozapadno od Sao Paula. Gradski dužnosnici u Valinhosu, u blizini Vinheda, rekli su da nema preživjelih i da je samo jedna kuća u lokalnom stambenom kompleksu oštećena, dok nitko od stanara nije ozlijeđen. U zrakoplovu aviokompanije Voepassa bilo je 58 putnika i četiri člana posade.

Na društvenim mrežama objavljene su snimke na kojima se vidi kako letjelica velikom brzinom pada prema tlu. Čini se kako je zrakoplov bio okomito okrenut te spiralno padao. Također, objavljene su i snimke koje prikazuju veliko područje u plamenu i dim koji se navodno širio iz trupa zrakoplova.

"Želio bih da svi ustanu kako bismo mogli održati minutu šutnje jer se upravo srušio zrakoplov u gradu Vinhedo, u Sao Paulu, s 58 putnika i četiri člana posade i čini se da su svi poginuli", rekao je brazilski predsjednik Luiz Inácio Lula da Silva, govoreći na jednom događaju. 

International Flight Network piše kako je VoePass brazilski regionalni zračni prijevoznik koji upravlja flotom od 15 zrakoplova. Izvorno je osnovan 1995. kao Passadero i rebrendiran u VoePass 2019. godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije