TRIBUNJ

'Tvrtka Falcon Pelegrin dala je financijski najbolju ponudu'

Tribunj
Google Street View
07.05.2018.
u 13:55

Pišu i kako se stečajni upravitelj Damir Šebetić ''javno prepire s ponuđačem i otvoreno gura svog favorita koji želi prenamijeniti djelatnost zadruge u Tribunju''

Na poziv za iskazivanje namjere za kupnju i revitalizaciju Poljoprivredne zadruge ''Tribunj'' u stečaju stiglo je nevjerojatnih petnaest ponuda. A financijski najbolju ponudu dala je tvrtka Falcon Pelegrin d.o.o., koja se već nalazi u zakupu tog objekta od 2015. godine te koja je uspjela očuvati zadrugu od propasti i osigurati proizvodnju, stoji u priopćenju tvrtke Falcon Pelegrin.

Navodi se kako je tvrtka ponudila ukupno 28.410.000 kn te iznijela najbolji plan za daljnje upravljanje.

"Slijedi čak pet drugoplasiranih ponuda u kojima je naveden isti iznos od 8,550.000 kn. Taj su iznos u svojim ponudama navele tvrtke Passer d.o.o. i J.J. Gradnja d.o.o. te poduzetnici Rafael Ivanović, Boris Mamić i Alojz Kujan. Slijedi ponuda tvrtke Merk&Merk d.o.o., koja je ponudila 8,150.000 kn, dok su ostali ponudili iznose manje od osam milijuna kuna. Bit će zanimljivo vidjeti rasplet situacije budući da je stvarno teško uime države odbiti prvoplasiranu ponudu koja je više od tri puta viša od drugoplasiranih", navodi se u priopćenju. 

Pišu i kako se stečajni upravitelj Damir Šebetić ''javno prepire s ponuđačem i otvoreno gura svog favorita koji želi prenamijeniti djelatnost zadruge u Tribunju''.

Tvrde kako je stečajni upravitelj u pozivu "doslovno zabranio slanje ponude tvrtki Falcon Pelegrin, čiji je pravni zastupnik Zdravko Petrović, koji je (uz Poreznu upravu) jedini stečajni vjerovnik, te koja je spasila zadrugu od propadanja, uložila gotovo četiri milijuna kuna kako bi se obnovila i očuvala proizvodnja te koja je višegodišnji najmoprimac prostora i opreme PZ Tribunj".

"Očito je na potezu Porezna uprava kojoj bi moralo biti u interesu osigurati opstanak Zadruge i na najbolji mogući način privesti stečaj kraju", stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije