Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE PROMJENJIVO

U četvrtak do +16, na Badnjak kiša, a na Božić možda i snijeg

kisa (1)
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
20.12.2010.
u 18:00

Na Badnju večer mogao bi pasti i snijeg, osobito u gorju, a zatim čak i u nizinama - kaže Vakula

– Ovaj tjedan bit će iznadprosječno toplo, i na kopnu i na moru. Najtopliji dani bit će srijeda ili četvrtak, a na istoku zemlje možda i petak. Temperature će biti iznad 10 Celzijevih stupnjeva, a mogu se kretati i do 15 ili 16 stupnjeva. Prava južina! – objasnio je meteorolog DHMZ-a Zoran Vakula kakvo nas vrijeme čeka u tjednu uoči Božića.

A naglo zatopljenje, pa i na prvi dan zime, dovest će do toga da će u samo 24 sata razlike u temperaturi zraka u našoj zemlji biti veće od 20 pa čak i 30 Celzijevih stupnjeva. U nedjelju je, naime, u Čakovcu izmjeren 21 stupanj ispod ništice, a danas je u istom gradu najniža temperatura bila 0.

– No ovakve skokovite promjene nisu neobične za prosinac. Podsjećam da su i lani u ovo doba bile slične temperaturne mijene. Recimo, 9. prosinca prošle godine u Maksimiru je najniža temperatura bila pet stupnjeva, 21. prosinca 18 stupnjeva ispod ništice, 22. prosinca jedan stupanj ispod ništice, a na Božić je bilo devet Celzijevih stupnjeva – navodi Vakula i odmah nastavlja da će na Badnjak najvjerojatnije u cijeloj zemlji padati kiša, obilnija u Gorskom kotaru, Lici i na Jadranu. No već u petak poslijepodne temperature će pasti, a na Badnju večer, osobito u gorju, a zatim čak i u nizinama, mogao bi pasti i snijeg.

– U svakom slučaju, tko planira ići na polnoćku, trebat će mu kišobran – preporučuje Vakula. U subotu pak, na Božić, barem će se djelomično razvedriti, a onda nas u nedjelju i ponedjeljak opet očekuju hladna jutra. Temperature će se ponegdje spustiti i ispod deset Celzijevih stupnjeva ispod ništice.

Ključne riječi

Komentara 7

MA
malehmk
19:29 20.12.2010.

Ma ovim nasim prognozerima, tzv meteorolozima iz DHMZ-a ne vjerujem ni najmanje,pa oni za taj isti dan nemogu rec kakvo ce vrijeme bit,a kamoli za tjedan dana, svakih par sati imaju drugu porgnozu....prelose

SA
sargu123
20:59 20.12.2010.

Kako za Božić tako i za Novu Godinu sigurno će biti grmljavine ! \"Pravi\" katolici ne mogu bez pucnjave iz svih oruđa i oružja stoga , ljudi, čuvajte glavu jer nažalost u tom vjerskom ludilu zna biti i mrtvih !

MA
Markoc
18:59 20.12.2010.

Neznam jer takvo vrijeme uobičajeno al mi se nesviđa.Taman sam se naviknuo na hladnoću i snjeg i odmah dolazi zatopljenje od 30 stupnjeva razlike u nekoliko dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije