Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

U Zagrebu 16, u Splitsko - dalmatinskoj županiji čak 26 novih slučajeva

Bolnica u vrijeme koronavirusa
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.07.2020.
u 14:07

Na bolničkom liječenju je 133 pacijenta, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Ukupan broj preminulih je 140

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je na konferenciji za medije kako je u posljednja 24 sata zabilježen 71 novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupno je 754 aktivnih slučajeva.

14:05 - U protekla 24 sata zabilježen je 71 novi slučaj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 753. 132 osobe su na bolničkom liječenju, s osam pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirane su 1632 osobe. Jedna je osoba preminula, priopćio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.

13:07 - U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o mlađoj muškoj osobi koja je došla iz Austrije, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Muškarac ima blagu klinički sliku i liječi se kod kuće. Ukupno je pet osoba izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa, dok su dvije osobe na liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Budući da se od utorka jedna osoba oporavila, broj trenutno aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji je sedam.

Varaždinskoj se županiji pripisuju i dva nova slučaja iz Zagreba, a radi se o osobama koje žive u Zagrebu, a u Varaždinskoj županiji imaju prijavljeno prebivalište.

Od početka pojave koronavirusa ovo je 61. evidentirani slučaj zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

U posljednja 24 sata testirana su 124 uzorka, a od početka epidemije ukupno 6.315.

12:52 - U Karlovačkoj županiji nema novih osoba pozitivnih na COVID-19.

12:19 - Na današnji dan nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19 Na području Sisačko moslavačke županije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:57 - Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata evidentirane su dvije novozaražene osobe (Zagorska Sela i Radoboj), a  dvije su osobe ozdravile (Zagorska Sela i Krapinske Toplice). Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području  županije je 14. U samoizolaciji se nalazi 28 osoba.

11:52 - Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 425 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 26 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 6 osoba, iz Sinja 10 osoba, iz Imotskog 2 osobe, iz Omiša 2 osobe, iz Solina 1 osoba, iz Trilja 1 osoba, iz Otoka 2 osobe i iz Muća 2 osobe. Uz 26 novooboljelih pozitivna je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirana u SDŽ.

Od 26 novooboljelih osoba njih 19 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostalih 7 osoba epidemiološki obrađuje.
582 osobe nalaze se u samoizolaciji. 14 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split, a od toga se 2 osobe nalaze na respiratoru.

11:38 - U Gradu Zagrebu 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 

11:03 - Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 218 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna. Tri su osobe s područja Ispostave Osijek, a jedna s područja Ispostave Beli Manastir.

U KBC-u Osijek hospitalizirana je 31 oboljela osoba, a dvije su na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (1941. godište) s područja Osječko-baranjske županije, bila je hospitalizirana, liječena u respiracijskom centru te sa značajnim komorbiditetom.

11 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju, pa se danas sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 290 osoba.

Policija je samoinicijativno provjerila 22 osobe u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje, a dojava građana o kršenju mjere samoizolacije nije bilo.

10:44 - Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 290 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su 7 pozitivnih. Kod 3 osobe radi se o uvezenom slučaju. Svi uzorci jučer uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, su negativni.

10:41 - U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Trenutno je 33 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se tri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.
 
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 111 osoba, od kojih 99 su kontakti oboljelih od  COVID - 19 i 12 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Od jučer je uzorkovano 20 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

10:40 - Nakon pet dana bez novozaraženih, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 157, dok je broj aktivnih slučajeva 17.

Hospitalizirane su dvije osobe (jedna manje u odnosu na prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području ove županije nalaze 73 osobe (23 osobe manje u odnosu na prethodni dan). Iz županijskog Stožera civilne zaštite i nadalje pozivaju sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

- Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana - poručuju iz stožera.

10:37 - Na području Primorsko-goranske županije danas je jedna novozaražena osoba koronavirusom i pet izliječenih prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

U županiji je 20 aktivnih slučajeva i 130 izliječenih. Ukupno do sada evidentirano je 152 COVID-19 slučaja.

10:20 - Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a jedna je osoba ozdravila tako da sada imamo još 23 aktivna slučaja. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 131 uzorak. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno su hospitalizirana četiri pacijenata, a u samoizolaciji su 164 osobe.

10:07 - Danas u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novoobljelih, ali jedna je osoba ozdravila pa se broj aktivnih slučajeva smanjio na 14.

9:42 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 8 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 2 iz Vinkovaca, 2 iz Cerne, 1 iz Novih Jankovaca, 1 iz Antina, 1 iz Komletinaca i 1 iz Cerne/strani državljanin).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 376, od kojih je 171 osoba izliječena, a 3 osobe su preminule.

Trenutno je u županiji 11 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 139 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5285. 

U samoizolaciji na području županije je 588 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 48 radnika (8 liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnika i 6 nezdravstvenih radnika).

8:02 - Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od COVID-a 19. Broj trenutno aktivno zaraženih od korona virusa je i nadalje petnaest, a u samoizolaciji su 23 osobe, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci od 39 osoba, rezultati su im bili – negativni.

7:11 -  Ministar zdravstva Vili Beroš u HRT -ovoj Temi dana kazao je da je rezervirano milijun i pol doza novog cjepiva. “Postoji nekoliko velikih inicijativa, za sada su dvije najveće, od kojih je jedna na europskom nivou koje s različitim proizvođačima cjepiva koji su u ovom trenutku otišli najdalje u njegovom ispitivanju, potpisuju predugovore. Na europskom nivou, Hrvatska je potpisala jedan takav ugovor gdje smo rezervirali oko milijun i pol doza tog novog cjepiva. To sam potpisao prije dva dana”, kaže i dodaje kako postoji još jedna globalna inicijativa za koju još nismo sigurni trebamo li joj se priključiti, a i svi predugovori imaju financijske akontacije.

7:06 - "U protekla 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 749", priopćili su u utorak iz Stožera.

Na bolničkom liječenju je 133 pacijenta, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Preminula je jedna osoba, a ukupan broj preminulih je 140.

Ključne riječi

Komentara 4

KE
kerryflow
16:48 29.07.2020.

Ima li informacija o Međimurju?

BA
Barbasmora
13:36 29.07.2020.

Dok imaju u njemackoj, austriji i sloveniji pozitivne turiste koji su se vratili iz hrvatske, nas vanjski ministar javno izjavia u sloveniji, kako je hrvatska sigurna i nema ni jedan turist koji bi se zarazio u hrvatskoj.... I mi smo sigurna i vjerodostojna drzava...

CH
Challenger
12:25 29.07.2020.

U firmi mog sina pola djelatnika pozitivno ali nemaju simptome pa ih ne evidentiraju! Vjerojatno da nam ne opale sankcije i da bi imali koliko toliko od turizma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije