Zapažanja promatrača

U ime obitelji: Kutije su zatvorene naljepnicom, a ne pečaćenjem

Predsjednički izbori u Bjelovaru
Damir Spehar/PIXSELL
28.12.2014.
u 16:34

U svom priopćenju upozorili su na zapažanje svojih promatrača da su glasačke kutije zatvorene naljepnicom, a ne pečaćenjem.

Iz udruge U ime obitelji, koja na današnjim predsjedničkim izborima ima 682 prijavljena promatrača, izvijestila je kako je prema njihovim podacima do 15.30 sati izašlo oko 31 posto birača.

U svom priopćenju upozorili su na zapažanje svojih promatrača da su glasačke kutije zatvorene naljepnicom, a ne pečaćenjem. - Primjerice, jedan građanin dojavio je kako je “u općini Nuštar na biračkom mjestu u općinskoj zgradi oko 7.30 sati uočio da izborna kutija nije zatvorena pečaćenjem, kako je to bilo na prethodnim izborima, već je trobojna vrpca uz stijenku kutije zalijepljena naljepnicom kvadratnog oblika bez jasno vidljivih oznaka. Članica biračkog odbora mu je pojasnila da je taj novitet propisalo Državno izborno povjerenstvo. Ovakav način zatvaranja izbornih kutija, kao i manipulativni brojevi birača u Hrvatskoj bude opravdanu sumnju u nepristran, kvalitetan i transparentan rad Državnog izbornog povjerenstva, smatra građanin - izvijestili su iz U ime obitelji.

Dodali su i kako je nekoliko njihovih promatrača doživjelo vrijeđanja na nekoliko mjesta u Hrvatskoj te da je članica biračkog odbora u Zagrebu bila pod utjecajem alkohola. Nakon primjedbe promatrača dotična je udaljena s biračkog mjesta.

>> Unatoč snijegu odaziv birača do 11.30 bolji nego 2009. godine

Komentara 27

DU
Deleted user
16:51 28.12.2014.

Zna li se na koncu, koliko mi imamo glasača? Ako se ivo nakiti sa pola milijuna duhova, mogu ostali kandidati pjevati borbene! Tko će to rasvitliti? U Bauka se ne uzdati, taj u tri godine brojenja još nije završio, moraoorao mu je sud reći, od prilike koliki je broj. Od prilike za toliku stvarnu razliku mogao bi partizan ivo opet zaigrati užičko kolo.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
16:42 28.12.2014.

Konačno je došlo vrijeme da građani nadziru izbore a ne samo stranke i njihove udruge, gongovci i regionaši.

LI
Livi
16:55 28.12.2014.

Predlazrm da se hitno zatraze svi glasacki listici i usporede s popisom biraca. Hitno treba obavijestiti medunarodnu zajednicu i pokazati im samo suceljavanje na tzv. HRT-u, pa nek se i medunarodni promatraci i kontrolori uvjere i u nepristranost jednog Ace i Cakarun koji su Kolindu uvijek prekidali a Josipovicu dopustali da zavrsi svoje izlaganje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije