Kao divlje zvijeri

U nekoliko krvavih pohoda psi mu poklali cijelo stado ovaca

'zagorje - 10.11. 2010., Znoz, Hrvatska - Milan Kadoic u staji u kojoj su spavale ovce, pokazuje kolac kojim su rastjerivani psi koji su napali ovce'
'Sabina Sviben/VLM'
10.11.2010.
u 17:15

Susjedi su jednom pse rastjerali kolcima, tražili ih, našli i prepoznali, ali ih vlasnik nije puštao u dvorište

Milan Kadoić iz Zlatara na svom imanju u zlatarskom Znožu uzgajao je ovce. No prije otprilike dva mjeseca ostao je bez cijelog stada, koje su u nekoliko krvavih pohoda poklali psi. Ovce je Milan držao u ograđenom prostoru kod svojih ribnjaka i kućice za odmor.

– Imao sam 14 ovaca. To je velik prostor, držali smo ih onako, usput, da ne moramo kositi. Imale su puno ispaše i vodu s izvora. Među njima bio je i jedan ovan, a deset ovaca bilo je bređe, izlegle bi još barem 15 malih – kaže Milan. Prvi put psi su zaklali tri ovce. – Žica na ogradi bila je podignuta, psi su se provukli ili je rastrgali i zaklali ovce, svima su bili pregrizeni grkljani. Užasan prizor. Preostale su bile uplašene i skrivale su se. Onda je neko vrijeme bilo zatišje, a zatim su tri dana dolazili psi i svaki put zaklali po nekoliko ovaca. Jedne noći smo ih čekali, no tada nisu došli. Jednom je pak susjed sušio sijeno i vidio kako dva psa kolju ovce, pozvao je pomoć i muškarci su pse rastjerali kolcima.

Moglo se i bez suda

– Psi su pobjegli, a ova dvojica išla su ih tražiti. Našli su čovjeka i u njegovu dvorištu pse koji su napali ovce, no vlasnik, Vinko Jandrić iz Ratkovca, nije ih pustio da uđu – priča Milan i dodaje da su opis pasa dali i policiji, koja ga je također posjetila.

– Psi su mi zaklali 14 ovaca, a to je šteta od oko 20 tisuća kuna. Ovna i dvije ovce, koji su bili ozlijeđeni, ali još živi, dao sam susjedu da ih čuva jer sam se bojao da se psi ne vrate i ne napadnu ih ponovno, no nakon dva dana i oni su uginuli. Užasno mi je žao tih ovaca koje su se mučile jer jako volim životinje. Da me čovjek čiji su psi nazvao, dogovorili bismo se, no nikada se nije javio. Sada će to riješiti policija, a mogli smo na lakši način, a ne da moramo hodati po sudu – kaže Kadoić. Vinko Jandrić, kojega Kadoić smatra odgovornim za uginuće njegovih ovaca jer su psi njegovi, u Ratkovcu je povremeno, a ostatak vremena živi u Zagrebu.

Nisu njegovi, ali...

– Nijedan moj pas nije bio kod Milana. Imam četiri psa koje držim u torovima pa ne mogu lutati. Osim toga, udaljenost do Znoža je velika, čak preko dva brijega. Policija je bila kod mene nakon što su ovce zaklane, vidjeli su moje pse, nijedan nije imao ozljede od kolaca kojima su ih navodno udarali i više me nisu zvali ni dolazili. Možda je ovoj dvojici i plaćeno da prepoznaju moje pse, ja s time zaista nemam nikakve veze – rekao je.

O svemu smo razgovarali i s policijom, iz koje je odgovoreno da će podići optužni prijedlog protiv vlasnice pasa. Kada je M. Kadoić čuo da je riječ o ženskoj osobi, komentirao je da je to vjerojatno supruga Vinka Jandrića, što je potvrdila i policija.

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:05 19.11.2010.

Psima koji kolju možete stavit soli na rep. Isto i bijesnim lisicama. Nema pucanja na njih 300 m od njihove kuče ( i središta tora). Zakon je takav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije