Želje i stvarnost

U nogometni klub ulupani milijuni, a ljudi rade bez plaća...

nk karlovac
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
21.12.2011.
u 14:12

– Ne znamo ništa. Među igračima ne vlada euforija – kaže Hrvoje Sunara. – NSKŽ je na raspolaganju – kazao je Neven Šprajcer

Karlovačka javnost nada se da će se Nogometni klub Karlovac dogovoriti s njemačkim poduzetnicima o pokroviteljstvu. Nevažno je, zapravo, hoće li zadržati prvoligaški status, važno je hoće li i čijim novcem podmiriti sve dugove koje razni vjerovnici potražuju od kluba.

 I Jelić pregovara

 Najveći su vjerovnici igrači kao što je Hrvoje Sunara koji potražuje osam plaća. Na pitanje, pomalo nepristojno, koliko je to novca, odgovara: “Ah, puno.”

 – Ne znamo što se događa i što će se dogovoriti pa stoga ne vlada nikakva euforija. Bilo bi lijepo kada bi se nešto riješilo – rekao je Sunara u vrijeme dok je vođen treći krug pregovora uprave i Haag Sportmanagmenta. Najave da bi Nijemci od kluba napravili inkubator za mlade igrače, posebno za južnoameričke nogometaše, izazvala je zadovoljstvo u krugovima poklonika nogometa.

 – Pružit ćemo svu podršku, na raspolaganju smo – kaže predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije Neven Šprajcer u nadi da će razgovori biti uspješni.

 Cijena nečije želje

Razgovorima prisustvuje i gradonačelnik Damir Jelić. Klub je do sada bio financijski teret Gradu premda je mnogima bilo drago na Korani gledati prvoligaške sastave. Dok je bio sportski direktor, Zdravko Marčetić jednom je priznao da je za poslovanje kluba mjesečno potrebno milijun kuna. Da bi osigurali taj novac, klubu su, u vidu donacija i pozajmica, izdašno pomagale i gradske tvrtke te brojni drugi. Nerealna želja za prvoligašem, kako je rekao i Jelić, ‘'progutala'’ je milijune, toliko je ostalo i nepodmirenih računa, neisplaćenih plaća.... Za ispunjavanje nečijeg hira, koji je trajao od izbora do izbora, potrošen je iznos za koji je Grad mogao napraviti još jedan vrtić za još stotinu karlovačkih mališana: onaj na Turnju, primjerice, stajao je 9,3 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
15:04 21.12.2011.

Vjerojatno postoji troškovnik za 9,3 milijuna kuna potrošenih za Dječji vrtić Turanj, ali realna cijena nije veća od 5 miliona kuna ostalo je pokradeno i preliveno u \"plave fondove\". To je svima jasno.

MU
muzarref
19:00 21.12.2011.

mrznja ovog Bakica prema nogometnom klubu je naporna i onima koji nisu fanovi. imate mozda i nekog novinara koji je nekad vidio loptu u zivotu pa da napise realan clanak ? imate li urednika da mu objasni da je zadnja recenica glupa do bola ? ni sad kad se klub mice s gradskog novca ne moze obrisati pjenu s usta. JADNO !!!

MA
madas
04:51 29.12.2011.

Gospodine predsjednice kluba, mislim da je vasa mrznja koju ste iskazivali prema pacijentima daleko veca nego sto Bakic moze mrziti onemocali klub. U gradu u kojem se raspada sve od kanalizacije, cesta, fasada, a vrtica ako bas hocete, Grabrik i Rakovac koji su od cistog azbesta i u kojima klinci pocinju navlaciti bolestine cim su prohodali, ne znaci mnogo klub koji vama donosi mnogo novca. Jednostavno ne. Sto se mrznje tice, koliko god mrzili, nikad, bas nikad necete postati Hrvat, jer to niste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije