neisplaćene plaće

U prosvjed ide i Dječji vrtić Vukovar 2

vrtić,Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/3
27.02.2014.
u 14:49

Prema riječima Jovice Živanovića osnovni razlog tome je neisplata plaće zaposlenim radnicima i činjenica da se u zadnjih nekoliko dana, tijekom kojih su održava dva sastanka, ništa nije riješilo kada je u pitanju dalje funkcioniranje vrtića.

Jovica Živanović, potpredsjednik Slavonsko – baranjskog sindikata, najavio je radi i dalje neriješene situacije u Dječjem vrtiću Vukovar 2 za ponedjeljak prosvjed ispred zgrade Gradskoga poglavarstva.

Prema riječima Živanovića osnovni razlog tome je neisplata plaće zaposlenim radnicima i činjenica da se u zadnjih nekoliko dana, tijekom kojih su održava dva sastanka, ništa nije riješilo kada je u pitanju dalje funkcioniranje vrtića. Jedan sastanak održan je sa gradonačelnikom Željkom Sabom, a drugi sa članovima Upravnog vijeća.

Sindikalisti tvrde da poslije održanih sastanaka nije bilo nikakvih pomaka niti bilo kakvih rezultata.

– Jednostavno smo prinuđeni na ovakav čin. Ljudima nije isplaćena plaća, a radi neriješenog modela financiranja u pitanje dolazi i dalja opstojnost vrtića. Došlo je do toga da je danas vrtiću radi dugovanja trebala biti isključena električna energija što se odgodilo radi dolaska novinara. Neplaćeni stoje i računi za grijanje, hranu, sredstava za higijenu i slično jer grad i gradonačelnik Željko Sabo ne daju novac, rekao je Živanović pozivajući sve koji imaju bilo kakve veze sa vrtićem da se pridruže prosvjedu koji započinje u 10.00 sati.

Iz gradske uprave još jednom su istaknuli da su Dječjem vrtiću Vukovar 2 isplaćena sve sredstva predviđena proračunom te da iznos ovisi o broju djece o čemu postoji i odluka Gradskoga vijeća. Kažu i kako su plaćeni svi realni računi koji su prispjeli u grad, a kao jedan od razloga financijskim problemima smatraju višak djelatnika u odnosu na nedovoljan broj djece.

>>Gasi li se Dječji vrtić Vukovar 2? Zaposlenici prijete tužbom protiv Sabe!

 

Komentara 2

KR
KroničarHr
15:07 27.02.2014.

Takozvani "srpski" vrtic, u koji razumni ljudi srpske nacionalnosti sve rijedje salju djecu jer su svjesni da time getoiziraju njih i njihov zivot trajno, u Hrvatskoj, ali i da su samo obicni pokusni kunici militantnih velikosrpskih ideologa u hrvatskim institucijama. S druge.szrane po politickom diktatu u tome vrticu zaposleno je daleko vise Srba, dakle ne odgajatelja, vec prvenstveno Srba, pa se to pokazuje kao ogroman teret a pogotovo snazno sjeme razdora i neravnopravnosti u odnosu na ostale vrtice. Zamislite jos u to socijalnu i nacionalnu strukturu ovoga "sindikata" znakovitoga imena, pa sacekajmo "zabrinutost" gospodina Pupovca, koji, nadam se, nece stavljati ovaj put traku oko ruke, koju iz prljavih velikosrpskih pobuda stavlja ovoj nesretnoj djeci izdvajajuci ih od ostale djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije