1541 nestalih

U Vukovaru otvoren ured zadužen za potragu za nestalima

Branimir Bradarić
02.05.2017.
u 21:18

Ministar se ispričao u ime ministarstva zbog činjenice da i danas imamo velik broj nestalih i zatočenih

Članovi obitelji nestalih hrvatskih branitelja zajedno s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom otkrili su danas natpisnu ploču na uredima Područne ispostave Istok ovoga ministarstva.

Kako je pojasnio Medved na ovaj način ministarstvo želi intenzivirati aktivnosti na pronalasku zatočenih i nestalih osoba pri čemu će uz ispostavu u Vukovaru, koja će pokrivati istok Hrvatske, biti otvorena i ispostava u Splitu zadužena za jug Hrvatske.

- Na popisu nestalih danas imamo 1541 nestalu osobu od kojih je njih 567 s područja hrvatskoga Podunavlja. Od toga broja 481 osoba je s prostora Vukovarsko-srijemske županije, a njih 86 iz Osječko-baranjske županije, rekao je Medved.

U svome govoru ministar je članovima obitelji zatočenih i nestalih rekao kako ne možemo biti zadovoljni s činjenicom da i danas imamo veliki broj nestalih i zatočenih te se radi toga ispričao u ime ministarstva.

Ipak, naglasio je i da ministarstvo čini maksimalne napore kako bi riješili taj problem.

Predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir kazala je kako je Vukovar, grad s najvećim stradanjima i najvećim brojem nestalih (292), konačno dočekao otvaranje jednoga ovakvoga ureda.

- Nadam se da će otvaranje ispostave Istok dati puno bolje rezultate od dosadašnjih i da informacije koje dopiru do nas budu brže i efikasnije provjerene.

Jedan ovakav ured mogao se i ranije otvoriti posebno jer smo mi kao Savez u više navrata ukazivali da je sve do promjena 2016. godine premali broj osoba zadužen na ovim poslovima, rekla je Alvir.

 

Komentara 3

SD
sdpesticid
21:40 02.05.2017.

nakon 25 god. isprike ? ma dajte..

Avatar Karl_Parenzium
Karl_Parenzium
22:00 02.05.2017.

Bolje da ste otisli u srbiju pogledati gdje se sve skrivaju, tj. vecina ih niti ne skriva, vec javno djeluju po Srbiji...

Avatar Coldmachine
Coldmachine
22:38 02.05.2017.

Lokalni izbori, pa treba svaki glas, a najsigurnije je igrat na Vukovarsku zrtvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije