pakistan

Ubijen vođa talibana koji je isplanirao napad na školu u Pešavaru

pakistanska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
26.12.2014.
u 16:08

U napadu talibana na školu u Pešavaru 16. prosinca ubijeno je 148 ljudi. Među njima je bilo 132 djece.

Vođu talibana za kojeg se vjeruje da je isplanirao masakr u školi u Pešavaru ubile su pakistanske snage sigurnosti, javljaju strani mediji.

Visoki dužnosnik vlade u regiji Khyber kazao je da su snage sigurnosti, koje su djelovale prema informacijama obavještajnih službi, izvele napad u području Bara u četvrtak kasno navečer gdje su se borili u oružanom sukobu sa zapovjednikom militanata poznatom pod imenom Saddam i njegovim pomagačima, kazao je Shahab Ali Shah , šef policije u Khyberu, javlja CBS.

Prema njegovim riječima, Saddam je ubijen u pucnjavi koja je trajala sat vremena, a šest njegovih pomagača su ranjeni i uhićeni. On je dodao da je Saddam pomogao planirati napad na školu u Pešavaru, a također je sudjelovao u napadima na zdravstvene radnike koji su davali cjepivo protiv dječje paralize.

Podsjetimo, u napadu talibana na školu u Pešavaru 16. prosinca ubijeno je 148 ljudi. Među njima je bilo 132 djece.

>> Objavljene fotografije: Ovo su talibani koji su u smrt poslali 130 djece 

>> Njegov su razred pobili talibani. Prespavao je alarm i izbjegao tragediju

Komentara 5

BI
biciklistica
20:06 26.12.2014.

nije nešto, ipak je ubio 148 ljudi, ali mi je drago da jedan taliban manje hoda po svijetu

Avatar Baroudeur
Baroudeur
16:36 26.12.2014.

Jos jedan koji je "odletio" posjetiti 72 djevice...

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
16:34 26.12.2014.

A koja korist od toga? I tko zna je li to stvarno ta individua ili samo politički trik? Bit je kako zaštititi nevine od napada, a ne kako se osvetiti. jer tu jadnu dijecu ništa ne može vratiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije