prosvjed u meksiku

Učitelji palili zgrade i pisali grafite jer moraju polagati testove!

meksiko prosvjed nastavnika (1)
Reuters/Pixsell
25.04.2013.
u 17:35

Tisuće članova sindikata prosvjetara u srijedu je razbijalo prozore te zapalilo središta četiriju stranaka u gradu Chilpancingu

Nezadovoljni reformom školstva, meksički nastavnici napali su u srijedu urede političkih stranaka na jugozapadu zemlje. Tisuće članova sindikata prosvjetara razbijalo je prozore te zapalilo središta četiriju stranaka, javlja Reuters. U iskazivanju nezadovoljstva u gradu Chilpancingu pridružili su im se farmeri i učenici koji su ispisivali antivladine grafite te na ulice izbacivali uredski namještaj i dokumentaciju. Iskidana je i fotografija meksičkog predsjednika Enriquea Pene Nijeta koji je pomoću opozicijskih stranaka proveo reformu obrazovnog sustava.

Posljednji u nizu prosvjeda koji se već dva tjedna događaju u Acapulcu i Meksiku potaknuti su reformama koje od prosvjetnih radnika zahtijevaju periodično polaganje stručnih tekstova te strože mjere prilikom zapošljavanja učitelja.

U njemu su stradale prostorije Institucionalne revolucionarne partije (PRI), Demokratske revolucionarne partije (PRD) i dvaju opozicijskih stranaka. U obuzdavanju prosvjednika nije sudjelovala policija, no oko 300 redarstvenika osiguravalo je prilaz zgradi zakonodavstva države Guerrero.

>>Irak: Najmanje 40 poginulih u sukobu na sunitskom prosvjedu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije