promjenjiva veljača

Uživajte u toplini i suncu, uskoro stiže promjena vremena

Slavonski Brod: Hladno vrijeme praćeno kišom i susnježicom u središtu grada
Ivica Galovic/PIXSELL
10.02.2022.
u 08:21

Iznadprosječno toplo na kopnu će biti i u oblačniji petak, kada će u drugom dijelu dana mjestimice pasti malo kiše, u gorju navečer uz dotok hladnijeg zraka moguće i snijega

Prema prognozi DHMZ-a danas će biti pretežno sunčano, a na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mjestimice će biti niskih oblaka. Ujutro je ponegdje u unutrašnjosti i u Istri moguća magla. Vjetar u većini krajeva slab, u drugom dijelu dana na kopnu i na sjevernom Jadranu ponegdje umjeren jugozapadni i južni, u gorju s jakim udarima. Ujutro duž obale slaba do umjerena bura, prema otvorenom sjeverozapadni vjetar. I dalje iznadprosječno toplo s najvišom dnevnom temperaturom uglavnom između 13 i 18 °C.

"Iznadprosječno toplo na kopnu će biti i u oblačniji petak, kada će u drugom dijelu dana mjestimice pasti malo kiše, u gorju navečer uz dotok hladnijeg zraka moguće i snijega, a vjetar će okrenuti na umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Vikend zatim sunčaniji, uz temperaturu primjereniju dobu godine.

I na Jadranu će temperatura za vikend većinom biti malo niža, a u subotu će osjetu svježine pridonositi i jaka bura s olujnim udarima. No prije bure, u petak će puhati većinom umjereno jugo s kojim će više oblaka doći ponajprije na sjeverni Jadran, gdje je i mjestimična kiša najvjerojatnija.", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Video: Nevrijeme kod Splita

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije