Milanović na Vladi:

'Ako štrajkaš, štrajkaj, ako ne štrajkaš, ne štrajkaj. Reda mora biti'

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
28.11.2013.
u 11:01

Nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora, ministar zdravlja rekao je kako su uklonjene nelogičnosti

Na današnjoj sjednici Vlade Izmjene obiteljskog zakona predstavila je ministrica Milanka Opačić i istaknula kako zakon donosi novine u smislu da uvodi ograničenu poslovnu sposobnost.

- Zakonom se mijenja i proces posvojenja koje bi trebalo u potpunosti prijeći na sud dok je do sad zbog preopterećenosti sustava djelomično bio pod Centrima za socijalnu skrb. Uvodimo obiteljsku medijaciju kao pomoćni mehanizam kako bi se bračni parovi koji se razvode dogovore o zajedničkoj skrbi nad djecom, rekla je Opačić.

Izmjene zakona o prostornom uređenju predstavila je ministrica Anka Mrak Taritaš koja je najavila uvođenje e-dozvola što znači da će se na isti način izdavati građevinske dozvole u cijeloj Hrvatskoj te će građani u svakom trenutku moći provjeriti u kojem je statusu njihov zahtjev.

Prije nastavka sjednice premijer Milanović ogradio se od medijskih napisa o Pelješkom mostu i istaknuo kako preuranjeni zaključi štete hrvatskim interesima i umanjuju šanse da se dobije taj projekt.

- Pozivam sve da se to ne radi, iako znam da se to neće poslušati. Ne ugrožavajmo svoje šanse. Tek kada bude gotovo, bit će gotovo, rekao je Milanović

Sjednica se nastavila predstavljanjem zakona o cestama

Ministar Hajdaš Dončić predložio je da prihod od trošarina na motorni benzin i plinska ulja u iznosu 0,20 kn/l postane prihod HŽ infrastrukture.

O smjernicama za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja za 2014. godinu govorio je ministar Mršić

- Više od 47.000 ljudi je koristilo ove mjere od čega njih više od 15.000 mjeru zapošljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, izjavio je Mrsić i dodao kako će sljedeće godine mjerama pokušati obuhvatiti još više ljudi.

Sljedeće godine izdvojit će se 403 milijuna kuna, 37 milijuna eura za garanciju za mlade i preko 60 mil iz fondova Europske unije.

Raspravljalo se i o sklapanju Izravnog sporazuma u odnosu na Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb - Ovo je najbolji ugovor o koncesiji kojeg je Hrvatska potpisala do sada. Koncesionar je odabran jer upravlja s više od 30 zračnih luka. Nema rizika prometa - ako promet bude smanjen, Hrvatska neće plaćati naknadu koncesionaru. Ne može se dogoditi propast, rekao je ministar Hajdaš Dončić.

Nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je kako su financijski učinci ostali na 2012. te su uklonjene nelogičnosti.

- Ako štrajkaš, štrajkaj, ako ne štrajkaš, ne štrajkaj. Reda mora biti, komentirao je premijer Milanović.

Na dnevnom redu našao se i prijedlog odluke o uspostavljanju sustava upravljanja i kontrole Schengenskog instrumenta: - Sredstva Schengenskog instrumenta iznose 120 mil eura s rokom do 2016. Moramo što prije biti spremni za apliciranje, rekao je ministar Ranko Ostojić.

Prilikom rasprave o konačnom prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom odvjetništvu premijer Milanović ustvrdio je kako ih sigurno čeka nekoliko ustavnih tužbi.

 - Sport obijesnog parničenja je razvijen u Hrvatskoj, kazao je premijer Milanović.

Milanović je komentirao i kako Vlada ide amandmanom na vlastiti zakon i o tome neće biti javna rasprava.

Komentara 14

DR
drugPlenky
11:35 28.11.2013.

Ako ne radiš svoj posao onda daš ostavku. Jednostavno. Što čekaš s ostavkom

BA
Black Angels
12:26 28.11.2013.

ha ha ha ....opet biser,,,ako strajkas strajkaj ,ako ne strajkas nemoj strajkati ..reda mora biti,,,,ovo je da covijek pukne od ....smijeha... od ovakvih izjava posebno od jednog premijera,,,,biser za biserom,,,,,

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:32 28.11.2013.

Je li Grčić dao ostavku jer nema ekonomske politike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije