BRZA REAKCIJA

Vatrogasci na Hvaru spasili turista koji je dobio srčani udar: 'Da nije bilo njih...'

Stari Grad: Turisti na rivi
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
05.09.2024.
u 13:49

Nakon jedno minute od poziva mladića doletio je vatrogasni džip s prijenosnim EKG aparatom za oživljavanje te je vatrogasac odmah počeo s oživljavanjem koje ga je i spasilo na kraju krajeva, objavljeno je na Facebook stranici

Na Facebook stranici Vatrogasci - 193 objavljeno je kako su dvojica vatrogasaca spasila život jednom turistu na Hvaru. Dogodilo se to na Trgu Ploča u Starom Gradu prekjučer. Objavu prenosimo u cijelosti: 

"Pozdrav, imam jednu veliku pohvalu za dva vatrogasca koji su spasili čovjeku život 3.9.2024. Tog dana oko 15:30 je turistu u jednom restoranu na Trgu Ploča došlo slabo te je doživio srčani udar. Njegovi prijatelji su počeli paničariti i zvati u pomoć ljude i u roku 10 sekundi je prišao mladić (K.K.) koji je sjedio u kafiću pored te je pitao jeste li zvali hitnu, no vlasnik je već zvao i pričao s njima na mobitel

Taj mladić je imao majicu od vatrogasaca pa pretpostavljam da je jedan od njih te je odmah zvao kolege vatrogasce jer da se čekalo hitnu, koja je jako brzo došla, ne bi mu bilo spasa. Nakon jedno minute od poziva mladića doletio je vatrogasni džip s prijenosnim EKG aparatom za oživljavanje te je vatrogasac (N.D.) odmah počeo s oživljavanjem koje ga je i spasilo na kraju krajeva

Njegov mlađi kolega je dotrčao s kisikom te su mu uspjeli vratiti puls do dolaska hitne. Kasnije doznajemo kako je unesrećeni bio 'dosta modar' i bez pulsa, tj. klinički mrtav te je zapravo vatrogasac iz DVD-a Stari Grad (Nikša Dužević) zaslužan većinski za njegovo preživljavanje.

Unesrećeni je helikopterom prevezen u Split na daljnje liječenje i oporavljanje, a velike pohvale vatrogascu koji je brzo intervenirao i spasio život čovjeku do dolaska hitne pomoći te njegovom mlađem kolegi na brzoj reakciji i snalažljivosti jer da nije bilo njih dvoje, ti ljudi bi svoj 'godišnji odmor' u stranoj državi nažalost pamtili po smrti svoga prijatelja/člana obitelji."

GALERIJA Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Stari Grad: Turisti na rivi
1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije