5 godina u EU

Večernji list obilježava pet godina hrvatskog članstva u Europskoj uniji

Večernji list obilježava pet godina hrvatskog članstva u Europskoj uniji
Foto: VL
13.06.2018.
u 16:17

Prošlo je pet godina otkad se Hrvatska i službeno pridružila europskoj obitelji, a Večernji na poseban način obilježava obljetnički tjedan

Nadnevak 1. srpnja 2013. godine ostat će zapamćen kao jedan od važnijih dana u modernoj hrvatskoj povijesti. Tog se dana Hrvatska i formalno pridružila velikoj europskoj obitelji, kao 28. članica Europske unije. Put do članstva u EU nije bio lagan s obzirom na visoke standarde koje je EU postavio i koje je Hrvatska u svojih osam godina pregovora morala dostići. Na velikoj konferenciji Večernjeg lista pod nazivom Hrvatska kakvu trebamo saznat ćemo detalje o tome kako je izgledao pristupni proces, što članstvo u EU znači za sve nas i zanimljivosti vezane za same pregovore. Konferencija će se održati 26. lipnja, a Večernji list u hotelu Westin okupit će mnogobrojne važne i stručne goste koji će prenijeti svoja iskustva i znanja.

Konferencija je podijeljena na tri tematska izlaganja s prezentacijama. Konferenciju će govorom otvoriti niz cijenjenih govornika: poduzetnik Emil Tedeschi, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Nakon izlaganja slijede tri panel-diskusije, a svaka će se dotaknuti tema vanjske politike, gospodarstva i europskih fondova.

Čitatelje Večernjeg lista dan nakon konferencije, 27. lipnja, očekuje veliki izvještaj s konferencije. Večernji list pripremio je i niz prigodnih darova pa će 28. lipnja čitatelji u svom primjerku novina pronaći knjižicu o hrvatskom jeziku koja na zanimljiv način prenosi informacije o najnovijem službenom jeziku Europske unije, a na samu obljetnicu 1. srpnja svi će čitatelji na dar dobiti specijalni magazin u kojem se detaljno opisuje pristupanje Hrvatske Europskoj uniji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije