POSLJEDICE POPLAVA

VIDEO Apokaliptični prizori kod Beča: Poplavljena autocesta

Foto: Screenshot
1/19
16.09.2024.
u 11:28

Meteorolozi javne televizije ORF su predvidjeli još više oborina u određenim dijelovima Austrije poput Tirola i istočnog dijela zemlje.

Više rijeka u središnjoj Europi u ponedjeljak se izlilo iz korita izazivajući poplave u kojima je živote izgubilo najmanje 10 osoba od Poljske do Rumunjske, mnogi gradovi su ili prekriveni ili pogođeni poplavnim vodama nakon više dana obilnih kiša. Austrijska vlada je cijelu poplavom pogođenom pokrajinu Donju Austriju, oko glavnog grada Beča i na granici s Češkom, proglasila područjem katastrofe.

Centar za teške vremenske uvjete u Austriji objavio je na Twitteru snimku koja pokazuje preplavljenu autocestu koja se nalazi u neposrednoj blizini Beča. Točna lokacija videa se ne zna, no pretpostavljaju kako je riječ o A1 i to negdje kod Wienera Neudorfa. "Nova snimka južne autoceste A2, vjerojatno u blizini Wiener Neudorfa", navode.

 

Glasnogovornik vatrogasne postaje u ponedjeljak ujutro rekao je da je preko noći situacija bila mirna. No, do utorka se u zemlji očekuje i do dodatnih 60 litara kiše po četvornom metru, rekao je državni dužnosnik. Meteorolozi javne televizije ORF predvidjeli su još više oborina u određenim dijelovima Austrije poput Tirola i istočnog dijela zemlje. Nekoliko stotina ljudi spašeno je od poplava u Donjoj Austriji, prema vatrogasnim službama. Vatrogasac je poginuo u nedjelju dok je ispumpavao vodu iz podruma. Iako se razina vode smanjila u Beču, u ponedjeljak je došlo do golemih problema u javnom prijevozu te je većina linija podzemne željeznice u gradu s dva milijuna stanovnika tek djelomično funkcionirala.

FOTO Poplave u središnjoj Europi

1/39

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije