TRAŽIO GA I INTERPOL

VIDEO Duge cijevi i specijalci na zagrebačkom aerodromu: Kolumbija izručila bjegunca Hrvatskoj

MUP
18.05.2023.
u 17:32

Za njim je inače bila raspisana hrvatska Interpolova tjeralica temeljem koje je bio uhićen u Kolumbiji, a tražen je bio zbog počinjenja kaznenih djela iz domene krvnih delikata, organiziranog kriminaliteta i kriminaliteta droga

Manuel Vulić (37), Hrvat za kojim je bila raspisana Interpolova tjeralica, nakon prošlotjednog uhićenja u Kolumbiji uspješno je deportiran ovog utorka u Hrvatsku, javio je MUP. Vulić je, inače pod nadimkom Otrov, bio prepraćen uz krim policiju i asistenciju Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ LUčko) u večernjim satima. 

Za njim je inače bila raspisana hrvatska Interpolova tjeralica temeljem koje je bio uhićen u Kolumbiji, a tražen je bio zbog počinjenja kaznenih djela iz domene krvnih delikata, navela je policija, a uz to i zbog organiziranog kriminaliteta i kriminaliteta droga. Nakon višemjesečne suradnje s kolumbijskom policijom i Maršalskom službom SAD-a, Vulić je bio i uhićen. Uz to, njemu je izrečen izgon iz zemlje ''radi prijetnje nacionalnoj sigurnosti''.

Navodno je imao lažne dokumente te se pretvarao da je međunarodni policajac koji u toj zemlji provodi istrage, a kod njega su, neslužbeno se doznaje, pronađeni ranije slovenski dokumenti, među kojima je i iskaznica na ime druge osobe koja ga je akreditirala kao policijskog službenika Republike Slovenije. Iako nije potvrđeno, Vulić je navodni vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko Hrvata, a koja se bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Europu, a povezuje ga se i s ubojstvima te kupnjom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva. 

VEZANI ČLANCI:

Pod visokim mjerama osiguranja i u pratnji policijskih službenika ATJ Lučko i Uprave kriminalističke policije, 37-godišnjak je sigurno predan u nadležni zatvor, objavio je ovog četvrtka MUP.

>> VIDEO Čudo u Kolumbiji: Četvero djece pronađeno više od dva tjedna nakon pada zrakoplova

Komentara 5

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
19:02 18.05.2023.

Tamo bi dobio cca 50 godina zatvora kod nas 3 godine s tim da izlazi za jednu godinu 🤝

SS
simpatican.simpa
21:26 18.05.2023.

Naše pravosuđe bude imalo veliko razumijevanje prema njemu, uvažilo sve prigovore, pogotovo način hapšenja.

RS
Roman_Stefic
08:44 19.05.2023.

Sad ce pravosudje navaliti na sir ... i stvar zavrsena, greska u proceduri ... prije par dana se pokazala sablona rada sa narko industrijom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije